[rstr_selector]
Foto: Biciklistički savez Srbije

Eritrejac pobednik treće etape Trke kroz Srbiju, završnica sutra u Čačku

Treća etapa 62.Međunarodne biciklističke trke vožena je od Čačka do Prijepolja u dužini od 156 kilometara i s pravom je nazvana Kraljevskom. Teški usponi, zahtevni spust, sve je to očekivalo bicikliste koji su dali sve od sebe da na cilj u Prijepolje stignu sa što boljim rezultatom.

Trobojnu majicu kao najbolji vozač iz Srbije nosi Marko Tomić iz Metalca

Ipak, jurišu dva klupska druga iz britanske ekipe Bike aid, Eritrejcu  Dautu Jemanu i Holanđaninu Andre Van Engelenu niko nije mogao da odgovori pa su na cilj u Prijepolju stigli solo, a as iz Eritreje je zabeležio pobedu u vremenu 3:59,00 časova. Drugi je bio Holanđanin, a treći Slovenac Matic Žumber.

U žutoj majici, vodećeg u generalnom plasmanu voziće u poslednjoj etapi Eritrejac Daut Jeman kome pripada i plava majica za vodećeg u plasmanu na brdskim ciljevima. U Zelenoj majici najboljih na prilaznim ciljevima voziće Hrvat Viktor Optički, u Beloj kao najbolji mladi vozač Slovenac Jaka Vovk. Trobojnu majicu kao najbolji vozač iz Srbije nosi Marko Tomić iz Metalca.

Sutra se završava ovo izdanje Trke kroz Srbiju, četvrtom, poslednjom etapom od Prijepolja do Čačka, sa startom u 10.00 sati ispred manastira Mileševa.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *