Претрага
[rstr_selector]

Европски дан вуне обележен на Златибору

Током трећег Европског дана вуне, који се преко јутјуб канала уживо преносио у читавом свету, главни фокус су били женско предузетништво и вуна.

Златибор је у недељу 9. априла био у знаку вуне, природне сировине коришћене од давнина у народу овог краја. Овде је на Краљевом тргу у преподневним часовима обележен први Национални дан вуне, док је поподне у конгресној сали Специјалне болнице „Чигота” уприличено обележавање трећег Европског дана вуне.

Током трећег Европског дана вуне, који се преко јутјуб канала уживо преносио у читавом свету, главни фокус су били женско предузетништво и вуна. Жене имају дугу историју рада са вуном, а на овом догађају присутни су могли да науче који су то иновативни начини који се данас користе у пословању са вуном.

На панелима који су одржани поводом Европског дан вуне, поред представника Србије и Италије учествовали су и гости из Грчке, Северне Македоније, Црне Горе, Финске… Они су имали прилику и да обиђу Сирогојно, златиборску престоницу вуне са Музејом плетиља, а упознали су и Музеј „Старо село“.

Фото: Туристичка организација Златибор / Џенарика Инфо

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *