Farkaš i Jačanski najbolji na plivačkom maratonu

Farkaš i Jačanski najbolji na plivačkom maratonu

Ovogodišnji Ilindanski plivački maraton u Ovčar Banji okupio takmičare iz zemlje, ali i iz inostranstva; u muškoj konkurenciji najbolji Tamaš Farkaš, a u ženskoj Jovana Jačanski

0

Juče je u Ovčar Banji održan 17. Ilindanski plivački maraton na kome su, pored takmičara iz Srbije, učestvovala i tri takmičara iz inostranstva. Goran Nikolić iz Turističke organizacije Čačka kaže da su vremenske prilike pogodovale održavanju maratona s obzirom na to da je, zahvaljujući visokim temperaturama vazduha, temperatura vode bila veoma prijatna. On naglašava da pobednik maratona u muškoj konkurenciji, Tamaš Farkaš, nije nikog iznenadio jer je pobedio po deveti put.

Plivali i Rusi i Kanađani

– Takmičenje je proteklo u najboljem redu, a pobedio je Tamaš Farkaš iz Bečeja koji ove godine pliva za Plivački klub „Maraton“ iz Bačke Topole. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jovana Jačanski iz Plivačkog kluba „Swim star“ iz Bečeja. Uslovi za takmičenje bili su veoma prijatni, a Zapadna Morava topla, što sa ovom rekom nije čest slučaj. Imali smo uobičajen broj takmičara i to 17 u muškoj i ženskoj konkurenciji za trku zadovoljstva koja se plivala u dužini od 500 metara i 42 takmičara u trci na 2.500 metara. Takmičari su stigli iz Ivanjice, Novog Pazara, Čačka, Kraljeva, Trstenika, Aranđelovca, Beograda, Kanjiže, Sombora, Bečeja i drugih gradova Srbije. Ove godine, kao što smo najavili, maraton je imao i međunarodni karakter s obzirom na to da smo imali dva plivača iz Rusije, tačnije iz Sankt Peterburga i Sočija, i jednog iz Kanade, rekao je Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR