Претрага
[rstr_selector]

Фестивал камерне музике БЛИСС од 5. до 8. јула у Горњем Милановцу

„Концерти ће носити назив Буђење живота, Буђење историје, Буђење снова и Буђење вере. Свеобухватно буђење нас очекује ове године у Горњем Милановцу.”

У Горњем Милановцу данас почиње 6. Фестивал камерне музике БЛИСС, који ће трајати до 8. јула. Фестивал се ове године одржава под слоганом „Буђење”, а концерти ће бити реализовани у холу и сали Културног центра, најавила је Бојана Ђоловић, директор Фестивала.

– На отварању Фестивала наступиће ансамбл БЛИСС који ће изводити музику Петериса Васкса. У четвртак ће уметници из Београда и Ниша извести музику Василија Мокрањца коме ћемо и прославити стогодишњицу рођења ове године. У петак ће на репертоару бити музика Едварда Грига, али и обележавање још једног јубилеја – 80 година од рођења овог композитора. На сцени ће наступити оркестар који се управо окупио у граду ради припрема за концерт. Фестивал ће 8. јула затворити оркестар Метаморфозис из Београда, за који слободно могу да кажем да је најбољи оркестар у нашој земљи, а можда и шире. Ове године, тематика Фестивала је веома занимљива. Концерти ће носити назив Буђење живота, Буђење историје, Буђење снова и Буђење вере. Свеобухватно буђење нас очекује ове године у Горњем Милановцу.

Публика у Горњем Милановцу заслужује да има један овакав фестивал, с обзиром на то да из године у годину расте интересовање за концертима камерне музике, оценила је Бојана Ђоловић, која је иначе професорка виолине у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић” у Чачку и чланица камерног ансамбла БЛИСС.

– Жеља да се један овакав фестивал организује, родила се 2017. године у Нишу где сам живела. Први фестивал је био организован у Нишу и тада сам још била несигурна да ли да се са тим настави. Међутим, Горњи Милановац ми је пружио прилику и сигурност у томе што радим, тако да сам потпуно сигурна да Фестивал треба да се настави овде. Гости који су долазили и који се враћају сваке године, само су доказ да Горњи Милановац заслужује овакав фестивал, а његово ширење и раст из године у годину су и мимо мојих очекивања.

Сви концерти у оквиру Фестивала БЛИСС биће бесплатни за посетиоце, а након наступа оркестра Метаморфозис у Културном центру, Фестивал ће у суботу бити затворен у башти кафеа „Сервис”, где ће у једном другачијем амбијенту публика имати прилику да слуша музичаре из Горњег Милановца.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести