Претрага
[rstr_selector]

Фестивал уметности „Маглич” од 31. маја до 3. јуна

Културни центар „Рибница” Краљево организује Фестивал уметности „Маглич” од 31. маја до 3. јуна, на коме се представља светска културна баштина, а истовремено се од заборава чува богата балканска традиција.

Фестивал почиње изложбом радова чланова Удружења ликовних и примењених уметника Горњи Милановац са гостима, у холу испред Свечане сале Градске управе у среду, 31. маја у 12 часова.

У дворишту Француске куће у четвртак, 1. јуна у 18 часова, одржаће се изложба и радионица „Звуци света”. На изложби ће бити приказани мало познати и ретки музички инструменти из целог света. Аутор изложбе и водич кроз њу је музичар, мултиинструменталиста, певач и песник Дуле Ресавац из Деспотовца, који на себи својствен начин представља сваки од ових инструмената, а на многима од њих и свира.

Концерт „Путевима српских лепота” одржаће се у сали Краљевачког позоришта у петак, 2. јуна у 20 часова. У програму учествују Љубица Вранеш – мецосопран богате светске каријере, солисткиња ансамбла Опере Народног позоришта у Београду, Драгољуб Бајић – првак опере Народног позоришта у Београду и гудачки оркестар  Bellezza Serba. Гост је Јана Крижак – сопран. На репертоару су филмска музика, одабране арије, шлагери и композиције домаћих аутора. Бесплатне улазнице могу да се преузму на билетарници позоришта од 14 до 20 часова.

Фестивал се завршава у суботу, 3. јуна, концертима на Тргу српских ратника.

У 19 часова одржаће се  4. Музички фестивал дечјих песама „Увертира”.

У 20 часова и 30 минута наступа група Калем, која изводи традиционалну музику Балкана одевену у ново рухо. Лепота ове музике је у једноставности и идеји да се савремен човек приближи културном наслеђу које ово поднебље чува. Калем чине Стефан Илић (виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара).

Концерт Амире Медуњанин, чувене интерпретаторке севдалинки почиње у 22 часа.

Поред Антонија Врбичког (хармоника), са Амиром наступају и Атила Аксој (гитара) и Риад Гузин (бас).

Сви програми су бесплатни за публику.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести