Foto kino klub „Čačak“ još jednom proglašen za najbolji u Srbiji

Foto kino klub „Čačak“ još jednom proglašen za najbolji u Srbiji

Ovogodišnji rezultati su među najboljim koje je Foto kino klub „Čačak“ postigao za 40. godina postojanja, kao i među najboljim rezultatima koje je neki klub ostvario u istoriji Foto saveza Srbije

0

Na skupštini Foto saveza Srbije održanoj 20. maja u Paraćinu, treću godinu za redom Foto kino klub „Čačak“ proglašen je za najuspešniji foto klub u Srbiji za 2016. godinu, a član ovog kluba, Vojislav Pešterac, ponovo je proglašen je za najuspešnijeg umetničkog fotografa u Srbiji za 2016.godinu. Ovi rezultati su utoliko veći jer su osvojeni ubedljivom većinom i teško da će biti prevaziđeni u skoroj budućnosti, poručuju iz čačanskog Foto kino kluba. Takođe, na listi najuspešnijih autora u Srbiji našao se i članovog kluba, Zoran Milošević, sa osvojenim šestim mestom među najboljim umetničkim fotografima u Srbiji. Radenko Radovanović dobio je zvanje FA1, a mladi ali već afirmisani fotograf Martin Stamenković osvojio je treću nagradu na Republičkoj izložbi fotografija.

Priznanja stižu i iz inostranstva

Pored domaćih priznanja, autori Foto kino kluba „Čačak“ dobili su i velika međunarodna umetnička zvanja od Internacionalne fotografske federacije umetničkih fotografa (FIAP). Vojislav Pešterac je dobio zvanje „Excellence FIAP Gold“, a Zoran Milošević zvanje „Excellence FIAP“.

Ovi rezultati su među najboljim koje je Foto kino klub „Čačak“ postigao za 40 godina postojanja, kao i među najboljim rezultatima koje je neki klub ostvario u istoriji Foto saveza Srbije.

POSTAVI ODGOVOR