Претрага
[rstr_selector]

Gatalica i Laušević najčitaniji u bibliotekama u Čačku i Ivanjici

Na kraju godine većina biblioteka predstavlja listu književnih dela sa kojima su se njihovi čitaoci najradije susretali.

Prema podacima bilbioteke „Vladislav Petković Dis“ Čačani su se prošle godine najviše družili sa romanom „Veliki rat“ Aleksandra Gatalice (dobitnika NIN-ove nagrade za 2012.), potom sa delom „Via Romana“ Vuka Draškovića i sa „Znamenjem orla“ Dejana Stojiljkovića. Među piscima čiji romani su rado čitani su i Vanja Bulić, Mića Milovanović, Svetislav Basara, Žarko Laušević, Jelena Bačić Alimpić i Emir Kusturica.

Od stranih pisaca u Čačku se već nekoliko godina kao najčitaniji na prvom mestu nalazi pisac Haled Hoseini, ovoga puta sa romanim „A planine odjeknuše“. Po čitanosti slede pisac Haruki Murakami sa „Norveškom šumom“ i roman „Avanture nevaljale devojčice“ čiji je autor Mario Vargas Ljosa. U čačanskoj biblioteci, koja ima 4.500 registrovanih čitalaca rado su čitana i dela pisaca kao što je Žoze Saramago, Pol Oster, Filipa Gregori, Dafni Kalotaj, Džejms Paterson, Toni Morison i Gijom Ruso.

I ivanjička biblioteka „Svetislav Vulović“ predstavila je listu najčitanijih knjiga pri čemu lista sadrži imena većine autora koji su najčitaniji u Čačku kao i u drugim gradovima.

U Ivanjici ubedljivo su najčitaniji romani Žarka Lauševića „Godina prodje dan nikad“ i Džejmsovih „50 nijansi sive“. U Dečijem odeljenju ivanjičke biblioteke najviše se pozajmljivao roman „Slatkica“ od Keti Kesidi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести