Godina u znaku nagrada za ,,Pčelicu”

Godina u znaku nagrada za ,,Pčelicu”

Urednica ove izdavačke kuće ističe da su nagrade pokazatelj njihovog velikog rada i zalaganja na promovisanju književnosti za decu

0

Ova godina je bila prebogata nagradama koje je čačanska izdavačka kuća ‚‚Pčelica” dobijala za svoj rad, kaže Bojana Jovanović, urednica ove izdavačke kuće. Ona ističe da su posebno zadovoljni dodeljenim nagradama jer su one pokazatelj njihovog velikog rada i zalaganja na promovisanju književnosti za decu.

Slikovnice pobrale nagrade u Bugarskoj

Fondacija „Dečja knjiga” iz Bugarske dodelila je Nikoleti Novak drugu nagradu za najbolju knjigu za decu u kategoriji od 6 do 8 godina za slikovnicu „Kompjuterske igre”, koja je deo popularnog Pčeličinog serijala „Kad su mali veliki”. Još dve slikovnice Nikolete Novak su ušle u prvih 10 u ovoj kategoriji, što je ogroman uspeh. Slikovnice iz pomenute edicije ilustrovao je poznati i višestruko nagrađivani domaći ilustrator Aleksa Jovanović.

Nagrada „Biserče”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Republike Bugarske, posebno je važna jer je dodeljuje dečji žiri, a glasalo je preko 6000 mališana iz cele Bugarske.

POSTAVI ODGOVOR