Grad će tražiti rešenje za problem vodosnabdevanja Bresnice

Grad će tražiti rešenje za problem vodosnabdevanja Bresnice

- U razgovoru sa predsednikom Saveta mesne zajednice Bresnica dogovorili smo se da organizujemo sastanak u čačanskom JKP „Vodovod”. Tražićemo rešenje kada je u pitanju snabdevanje sa Guševačkog izvorišta ili sistema Rzav, kaže pomoćnik gradonačelnika Čačka

0
Foto: Pixabay

Nakon što su meštani Bresnice juče najavili radikalizaciju protesta zbog višegodišnjeg problema sa vodosnabdevanjem, vlasti u Čačku su konačno uvidele ozbiljnost situacije u kojoj se ovi ljudi nalaze.

Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika, narednih dana bi trebalo da se održi sastanak sa rukovodstvom sela na kojem će pokušati da pronađu najbolje rešenje kako bi Bresničani konačno dobili vodu.

– U razgovoru sa predsednikom Saveta mesne zajednice Bresnica dogovorili smo se da organizujemo sastanak u čačanskom JKP „Vodovod”. Tražićemo rešenje kada je u pitanju snabdevanje sa Guševačkog izvorišta ili sistema Rzav i to je proces koji će sigurno dugo potrajati. Nezvanično sam saznao da su na tom skupu građani ukazali na neke mogućnosti privremenog alternativnog vodosnabdevanja u smislu obezbeđivanja tehničke vode, tako da će i to biti još jedna tema na sastanku, objašnjava Bojović.

Neophodna izgradnja mreže i dodatnih rezervoara

On kaže da je ova tema bila aktuelna prethodne godine kada je Grad Čačak ukazao da je spreman da, u saradnji sa meštanima sela, dođe do rešenja problema vodosnabdevanja. Prema njegovim rečima, meštani su tada predložili da se nabavkom određenog hidranta omogući privremeno snabdevanje tehničkom vodom u Bresnici. On takođe podseća da su čelnici Čačka još 2005. i 2006. godine potpisali dva ugovora o projektovanju vodovodnih objekata.

– Jedan od tih ugovora se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju vodovodne mreže u mesnim zajednicama Mrčajevci, Donja Gorevnica, Bečanj i Bresnica, a drugi ugovor se odnosi na drugu fazu, odnosno na mesne zajednice Mrčajevci, Donja Gorevnica i Bečanj. JKP „Vodovod” je prošle godine završio idejno rešenje po jednom ugovoru i predračunska vrednost tih radova je 64 miliona dinara. Ovim projektom bi se izvršila rekonstrukcija postojeće mreže i stvorila mogućnost priključenja još samo 200 korisnika iz Mrčajevaca i malog broja meštana Bresnice. Da bi svi građani Bečnja i Bresnice dobili vodu, neophodna je i sledeća faza izgradnje te mreže i dodatnih rezervoara, a to zahteva i dodatna novčana sredstva, objašnjava Bojović.

POSTAVI ODGOVOR