Grad pokosio zasade maline i jabuke u ariljskom kraju

Grad pokosio zasade maline i jabuke u ariljskom kraju

Grad je naneo najveću štetu Mesnoj zajednici Virovo, a pored toga bilo je i štete u mesnim zajednicama Cerova i Brekovo. Padao je krupan grad koji je oštetio malinjake. Ovogodišnji rod jabuke je stoprocentno uništen

0

Grad je juče tokom popodneva padao na području Arilja, a najveće štete evidentirane su u Virovu gde je još od ranije na snazi vanredna situacija. Branko Vukajlović, zamenik predsednika opštine Arilje, kaže da je pala i veća količina kiše pa su u toj Mesnoj zajednici oštećeni lokalni putevi koji su nedavno sanirani.

Međutim, ovoga puta nevreme je najveće štete nanelo u zasadima maline i jabuke.

– Grad je naneo najveću štetu Mesnoj zajednici Virovo, a pored toga bilo je i štete u mesnim zajednicama Cerova i Brekovo. Padao je krupan grad koji je oštetio malinjake. Ovogodišnji rod jabuke je stoprocentno uništen, kaže Vukajlović.

U Lučanima grad najviše oštetio poljoprivredne kulture

Juče oko 17 časova i područje Lučana je zahvatilo nevreme sa gradom koji je padao u Donjoj i Gornjoj Kravarici, Gornjem i Donjem Dubcu, Rtima, Viči i delovima Kaone. Komisije za procenu štete su izašle na teren, a prve procene pokazuju da su najviše stradale poljoprivredne kulture i to kupine, jabuke, šljive i kukuruz. Jednim delom su oštećeni i nekategorisani putevi, a još uvek nema prijava štete na stambenim objektima, kažu iz Štaba za vanredne situacije u opštini Lučani.

Od 16 protivgradnih stanica, juče je u Lučanima dejstvovalo njih 14, a ukupno je ispaljeno 77 protivgradnih raketa.

POSTAVI ODGOVOR