Grad tužilo 1.000 roditelja, a još 500 se nagodilo

Grad tužilo 1.000 roditelja, a još 500 se nagodilo

Od juna do decembra prošle godine hiljadu Čačana koji su uslugu boravka dece u vrtiću plaćali više nego što je trebalo, tužilo je Predškolsku ustanovu „Moje detinjstvo“; bilo je i roditelja koji su se odlučili za vansudsko poravnanje, njih oko 500, i njima je grad do sada isplatio šest miliona dinara

0

Od juna do decembra prošle godine hiljadu Čačana koji su uslugu boravka dece u vrtiću plaćali više nego što je trebalo, tužilo je Predškolsku ustanovu „Moje detinjstvo“. Kako kaže direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, Suzana Simeunović, sud je presuđivao u korist roditelja i iz gradskog budžeta se ovih dana po tim presudama isplaćuje novac.

– Ne mogu da kažem konačnu suma koja će biti izdvojena za plaćanje po tužbama roditelja jer presude još pristižu. Deo smo isplatili, a deo ćemo tek, tako da o konačnom iznosu mogu da govorim tek kada i poslednja presuda stigne na naplatu. Roditelji su počeli da podnose tužbe u junu prošle godine i to je trajalo tokom cele prošle godine, a sudovi, naravno, nisu mogli sve presude da donesu istovremeno. Otuda i ta nepoznanica vezana za ukupan iznos, jer kod nas još traje isplata po tužbama roditelja, kaže Simeunović.

Za vansudska poravnanja 6.000.000 miliona dinara

Prema rečima direktorke ustanove „Moje detinjstvo“, bilo je i roditelja koji su se odlučili za vansudsko poravnanje, njih oko 500 stotina i njima je grad do sada isplatio šest miliona dinara.

– Potpisivali smo sporazume sa roditeljima koji su se izjasnili za taj način obeštećenja i ta isplata je već završena. Ove godine smo imali 15-ak zahteva za potpisivanje sporazuma, ali to smatram sporadičnim slučajevima i ne verujem da će ih više biti. Radi se samo o nekoliko roditelja koji prošle godine nisu čuli da će im biti vraćeno ono što su više nego što je trebalo plaćali za boravak dece u vrtiću, rekla je Simeunović.

POSTAVI ODGOVOR