Претрага
[rstr_selector]

Građani se bune zbog astronomskih računa za grejanje

Hodnici JKP za grejanje „Čačak“ poslednjih nekoliko dana prepuni su građana koji dolaze da reklamiraju previsoke decembarske račune za grejanje.

Iz ovog preduzeća je još prilikom izrade računa rečeno da su pojedini iznosi za utrošenu toplotnu energiju astronomski i da strahuju da će ih od korisnika grejanja naplaćivati i preko suda.

Čačani su naročito zabrinuti za naredne iznose na račinima koji treba da im uslede do kraja grejne sezone, kada se očekuje da će spoljne temperature biti dosta niže nego što je to bio slučaj u decembru.

Kako saznajemo, posetu preduzeću za grejanje danas planiraju i pojedini predsednici kućnih saveta, koji pod pritiskom građana pokušavaju da dođu do odgovora na pitanje, kojom matematikom u ovom preduzeću su se služili kada su došli do iznosa, koje veliki broj njihovih korisnika neće moći da plati. Zbog brojnih kritika javnosti, u preduzeću za grejanje je za danas u podne zakazana konferencija za novinare, na kojoj se očekuje da će biti ponuđen bar neki od odgovora na mnogobrojna pitanja, a pre svega na „formulu“ kojom se obračunava utrošena energija.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести