Građani Velike kolonije nastavljaju proteste za odbranu parka

Građani Velike kolonije nastavljaju proteste za odbranu parka

„Gradonačelnik nam je obećao pomoć, čak je i on predložio neka rešenja, ali od tog sastanka sa njim mi više nikakvu informaciju nemamo, a koliko čujemo investitor je vrlo blizu dobijanja građevinske dozvole“

0

Građani Velike kolonije održali su novi skup u parku kod Slobodinog igrališta na kome su iskazali  nezadovoljstvo namerom gradnje stambene zgrade na toj površini. Goran Tošović iz Inicijativnog odbora „Park Velika kolonija“ kaže da su ovoga puta imali podršku oko stotinu građana, a skupu su doprineli i lokalni muzičari koji su svoj glas u borbi za očuvanje parka dali kroz svoju muziku.

– Održali smo skup, uz simboličnu svirku na kojoj su učestvovali lokalni izvođači, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Pored toga, nastavljeno je potpisivanje peticije. Mi smo u petak Gradskoj upravi za urbanizam podneli i zahtev za izmenu generalne regulacije Centar s namerom da se definiše da je ovo zelena javna površina, odnosno parkovska površina, a ne kao što u planu stoji da može da se gradi višespratnica. Ovaj zahtev je podnet uz nešto više od 1000 potpisa koliko smo do sada skupili. Pisali smo i Ministarstvu za zaštitu životne sredine i Ministarstvu za lokalnu samoupravu kojima smo takođe izložili naš problem. Na skupu su se pojavili i predstavnici Udruženja građana „Sove na oprezu“ kako bi svojim doprinosom podržali inicijativu da se što više zelenih površina sačuva u našem gradu. Oni su simbolično postavili jednu kućicu na stablo u parku, jer u park sove dolaze da izlegu mlade, pa je i ovaj potez bio u znaku simbolike očuvanja parka.

Za sada imaju samo obećanje da će se problem rešiti

Na sastanku sa gradonačelnikom građani su dobili obećanje da će se ovaj problem rešiti.

– Gradonačelnik je obećao pomoć, čak je i on predložio neka rešenja, da se, na primer, investitoru ponudi neka druga parcela. Međutim, od tog sastanka sa njim mi više nikakvu informaciju nemamo. Koliko čujemo, investitor je nastavio proces dobijanja građevinske dozvole i vrlo je blizu dobijanja te dozvole. Ni od katastra još uvek nismo dobili nikakav odgovor.

Ukoliko se problem ne reši, u planu je još jedan skup koji bi ovoga puta mogao da se organizuje u centru grada, najavljuje Tošović.

POSTAVI ODGOVOR