Претрага
[rstr_selector]

Gradonačelnik Čačka: „Gradac“ uskoro na tržištu

Novim Zakonom o javnim preduzećima, odnosno direkcijama predviđeno je da svi indirektni korisnici budžeta budu transformisani, pa je to sudbina i čačanskog Javnog preduzeća „Gradac“. Međutim, prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, „Gradac“ će, ipak, koristiti budžetska sredstva.

– „Gradac“ će biti na tržištu kao i svi ostali učesnici u javnim pozivima. Dakle, ono što grad Čačak mora da opredeli ka „Gradcu“ jesu planovi i nadzor nad izvršenim radovima na vodotokovima, putevima, rasvetom i svim ostalim infrastrukturnim radovima na teritoriji grada Čačka. Mi kao grad ovom transformacijom dobijamo preduzeće koje će vršiti nabavku upravljanja putevima i vodotokovima, biće efikasnije u radu sa manje izvršilaca. Takođe, biće opredeljeno prema tržištu. Ono što je za grad Čačak strateški važno jeste da će postojati uprava koja će se baviti izradom planova, planskih akata, kao i izmenama i dopunama postojećih planova, rekao je Todorović.

Deo zaposlenih prelazi u Gradsku upravu

Gradonačelnik kaže da će 30 % zaposlenih u „Gradcu“ biti raspoređeno na nova radna mesta u Gradskoj upravi, a oni koji budu ostali u preduzeću biće zaduženi za upravljanje putevima, vodotokovima drugog i nižih redova, izradom prostornih planova i održavanjem rasvete.

– Oko 30% izvršilaca će biti upućeno na druge poslove, uglavnom u lokalnu upravu, lokalnu poresku administraciju, upravu za finansije, Gradsku upravu za urbanizam i javna preduzeća koja imaju potrebu za tim kadrovima, a radi se uglavnom o inženjerima i ekonomskim tehničarima. Dakle, od 1.decembra Javno preduzeće „Gradac“ Čačak funkcionisaće po novim principima. Novom sistematizacijom radnih mesta dobićemo preduzeće koje će biti zaduženo za upravljanje putevima, vodotokovima drugog i nižih redova, izradom prostornih planova i održavanjem rasvete. Naravno, biće na tržištu i to je osnova budućeg funkcionisanja Javnog preduzeća „Gradac“, zaključio je Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *