Претрага
[rstr_selector]

Gradska plaža čeka bolje dane

Čačanska gradska plaža odavno nema izgled kakav imaju kupališta drugih gradova. Neuređena obala, neočišćeno korito reke, infrastrukturna neopremljenost, zaključani toaleti čije septičke jame prelivaju, neorezano drveće i grane koje padaju na prolaznike, samo su neke od ružnih slika koje „krase“ gradsku plažu u Čačku.

Podivljala Morava pre dvadesetak dana potopila je čitav predeo na kome se nalaze sportski tereni, pa samim tim i gradsku plažu. Kada se voda povukla, na najvećem kupalištu Čačana, mogla se videti sumorna slika elementarne nepogode, ali i dogogodišnje ljudske nebrige. Vodena stihija potpuno je odnela pojedine delove obale Morave zajedno sa mobilijarom, izvaljeno je drveće, a voda je otkinula deo stepeništa kojim se preko brane stiže na drugu stranu reke. Poplava je u velikoj meri, po ko zna koji put, oštetila i gradske bazene, koji su igrađeni u neposrednoj blizini Zapadne Morave, koji zbog toga do danas nisu dobili upotrebnu dozvolu, što naravno nikoga u Čačku posebno ne uzbuđuje.

Da li će kupališna sezona na gradskim bazenima početi na vreme i da li, posle ovih poplava, dolaze bolji dani za gradsku plažu, govori Aco Jakovljević, direktora Sportskog centra „Mladost“:

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести