Претрага
[rstr_selector]

Gradski stadion završen, a izvođač nije isplaćen

Rekonstrukcija gradskog stadiona u Čačku je završena još prošle godine, međutim, izvođaču radova, čačanskom preduzeću „Ratko Mitrović Construction“, izvedeni radovi još uvek nisu isplaćeni.

Posao izgradnje stadiona u Čačku započet je u okviru Vladinog programa za podsticaj građevinske industrije, međutim čačanskim građevincima taj program nije izgledao kao podrška, jer se država, kao ni lokalna samouprava nisu pokazali kao odgovorne platiše. Prema rečima nadležnih u čačanskoj lokalnoj samoupravi, ovom građevinskom preduzeću se duguje još oko osam miliona dinara.

Rekonsktrukcija fudbalskog stadiona kraj Morave je počela u jesen 2011. godine, izgrađene su nove tribine, svlačionice, poslovno-ugostiteljski kompleks i stadion je dobio novu rasvetu, međutim, iako je izvođač radova poštovao rokove gradnje, finansijeri ni ranije nisu ispunjavali svoje obaveze kako je to bilo ugovoreno.

Zoran Todosijević, načelnik Gradske uprave za finansije, dug prema preduzeću „Ratko Mitrović Construction“ ne poriče, ali ističe da njega treba da plati Fond za razvoj Republike Srbije:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *