Gradsko pozorište Čačak nakon pauze ponovo pred publikom

Gradsko pozorište Čačak nakon pauze ponovo pred publikom

Gradsko pozorište Čačak u oktobru ponovo otvara vrata za svoje gledaoce i nakon pauze od marta meseca započinje novu pozorišnu sezonu predstavama "Ostrvo" i "Životinjska farma".

0
Foto: Gradsko pozorište Čačak

Prva predstava koja će se naći na repertoaru 7. oktobra je „Ostrvo“. Ujedno ovim igranjem se obeležava i važan jubilej – druga godišnjica od izvođenja prve predstave Pozorišta „Triptih o radnicima“. Roman „Ostrvo“ napisan je pre više od četrdeset godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obraćuje bezvremenske teme – preispitivanje ljudske duše, materijalnu i emocionalnu uskraćenost, a najviše usamljenost. Kroz dvoje protagonista, Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, vrlo vešto, svedenim sredstvima, obrađena su pitanja ličnih granica, otuđenosti, slobode, smisla postojanja, ljubavi, odnosa prema bližnjima.

Predstava „Životinjska farma“ imaće dva izvođenja – 17. i 24. oktobra. Životinje vladaju farmom i uspostavljaju međusobne odnose koji bi se kasnije obrazovali u ljudsku strukturu protiv koje bi se borile. Odnos kroz epohe je, uglavnom, bio isti gde mala grupa ljudi vlada i vremenom sve više počinje da uzima za sebe, pri čemu većina to prećutno odobrava.

Sva tri igranja će se izvoditi u velikoj sali Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, sa početkom u 20 časova. Na infopultu Biblioteke mogu se uzeti ulaznice po ceni od 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR