Grejna sezona u Čačku počinje 15. oktobra

Grejna sezona u Čačku počinje 15. oktobra

U toku su tople probe a početak grejne sezone može se očekivati 15. oktobra, najavljuju iz JKP za grejanje

0

Tople probe u Čačku počele su 3. oktobra. Prvi dan startovali su svi toplotni izvori osim kotlarnice ,,Prosveta“, koja je imala problema sa dovodom vode.
– ,,Prosveta“ je krenula u ponedeljak, nakon nekoliko dana. Nisu funkcionisali soliteri na kojima se vršila izrada novih automatika za skada sisteme. Radovi na njima će biti završeni u nedelju i od 15. počinje grejna sezona. Naglasio bih da trenutno izvodimo radove na toplovodu u naselju Vinara i očekujemo da će biti gotovi do ponedeljka. Tu se vrši zamena toplovoda dok je u delu kod vrtića na Ljubić keju stari toplovod već zamenjen novim, rekao je Miljan Štrbac, rukovodilac tehničkog sektora JKP za grejanje ,,Čačak“.
Štrbac je istakao da nema potrebe za grejanjem do 15. oktobra jer su temperature prosečne za ovo doba godine.
– U pripravnosti smo, ali od polovine meseca biće zvanično postavljene smene dok će kotlovi biti u pogonu od ranih jutarnjih sati. Ako bude toplo vreme, grejanje će, naravno, biti redukovano.
Kad su u pitanju problemi u vezi sa grejanjem radijatora pojedinih zgrada, izbacivanjem automatika, curenja i drugih poteškoća, korisnici mogu pozvati broj dispečerskog centra 323 – 666 radnim danima u prepodnevnim satima dok će od 15. oktobra to biti moguće u intervalu od 7 do 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR