[rstr_selector]

Gužve u čačanskom katastru zbog uvođenja elektronskih pisarnica

Elektronske pisarnice u katastrima predstavljaju novi oblik sistema za upravljanje dokumentima, a osim podataka o zahtevu podnetom u katastar, sadrže i sva skenirana dokumenta podneta uz zahtev, ali i skenirana dokumenta koja nastanu u toku rada po zahtevu.

Natalija Pilipović, resorno zadužena za ovu oblast u Republičkom geodetskom zavodu, veruje da je ovo brži način obrade predmeta koji je sada istovetan u svim katastarskim službama u Srbiji.

– To je postignuto na taj način što su za svaku vrstu zahteva koji se podnosi u katastru definisani radni procesi i primenjeni u novi sistem. Ukoliko se građani obrate bilo kojoj službi i traže na primer parcelaciju, taj postupak će se uraditi na isti način, ili ako traže upit prava svojine na nekoj nepokretnosti, to je druga procedura kretanja predmeta, ali je jedinstvena u svim službama za katastar nepokretnosti, kaže Natalija Pilipović.

Gužve u katastrima su privremene

Nakon uvođenja elektronskih pisarnica u pojedinim gradovima, pa i u Čačku, došlo je do velikih gužvi u katastrima. Natalija Pilipović kaže da su te gužve privremene i smatra da do njih dolazi zbog prelaska sa jednog na drugi sistem rada.

– Prilikom proširenja našeg sistema privremeno dođe do usporenog rada, ali smatram da će taj sistem vrlo brzo biti u punoj funkciji i radiće se vrlo brzo i efikasno, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

One Response

  1. Postovani,
    U Cacanskom katastru je uvek guzva,redovi,ne samo sada zbog uvodjenja elektronske pisarnice,vec zbog zaposlenih.Za ovu sluzbu samo ,,pojedinci,, imaju reci pohvale,a mi ostali bicemo na redu za par meseci, godina.Pre im stoji naziv Katastrofa,nego Katastar.Sramno,jako.

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *