Претрага
[rstr_selector]
dav

Humanitarne utakmice za pomoć Žiku Rakićeviću

Na inicijativu đačkog parlamenta Osnovne škole „Branislav Petrović“ u Slatini, u sredu, 28. decembra u sali škole su organizovane dve humanitarne utakmice za pomoć Žiku Rakićeviću iz Mršinaca, koji je sticajem nesrećnih okolnosti ostao bez obe ruke. Prikupljena su sredstva u iznosu od 28.300 dinara. Direktor osnovne škole u Slatini, Lazar Čikiriz, kaže da je Rakićević uspeo da kupi protezu za jednu ruku, dok za drugu nema sredstava.

– Želeli smo da se na neki način odužimo i pomognemo Žiku Rakićeviću, koji je bivši učenik naše škole. Bio je izuzetan poljoprivrednik, više puta član saveta MZ Mršinci i uvek je pomagao našoj školi. Zbog toga smo, na inicijativu đačkog parlamenta, došli na ideju da mu pomognemo koliko možemo, kaže Lazar Čikiriz.

Ideja đačkog parlamenta slatinske škole je realizovana juče kada su u fiskulturnoj sali, pred učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i meštanima odigrane humanitarne utakmice. Sakupljena suma od 28.300 dinara je tim povodom juče predata Žiku Rakićeviću.

Za protezu potrebno 50 hiljada evra

– Znamo da je jedna proteza koštala 62 hiljade evra i da ima tehničkih problema oko pokretanja svih sklopova. Za drugu protezu je potrebno 50 hiljada evra. Ono što lično i u ime svih kolega i 317 učenika mogu da kažem, je da smo pomogli koliko možemo, ali da to ne znači da smo stali i da nećemo nastaviti, jer je naš sugrađanin i bivši đak naše škole to zaslužio, zaključuje Čikiriz.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *