Humano za Minu

Humano za Minu

Čačanski umetnici i sportisti udruženim snagama nastavljaju akciju prikupljanja sredstava za lečenje sugrađanke

0

Akcija prikupljanja sredstava neophodnih za hitan odlazak Mine Mesarović na lečenje u Italiju, nastaviće se u narednih sedam dana kroz nekoliko različitih događaja sa istim, humanitarnim karakterom. Sutra će košarkaši Borca i Železničara od 19 i 30 odigrati prijateljsku utakmicu, za koju tom prilikom propusnice i godišnje karte neće važiti.

Balerine i prijatelji

Zatim će se u sredu, 10. aprila u 19 časova, na sceni Doma kulture održati koncert „Balerine i prijatelji“. Biće to događaj sa posebnom simbolikom, jer je Mina nekadašnja učenica čačanskog odeljenja baletske škole „Lujo Davičo“, a sada baletskog studija Doma kulture „Adagio“. U koncertu će, pored baletskog studija „Adagio“, učestvovati i baletski studio „Force“, dečji hor Doma kulture, plesni klub „Luna“ i „Star dance studio“. Na istom mestu, u četvrtak, 11. aprila sa početkom u 11 sati biće izvedena pozorišna predstava „Razmaženi princ“.

Sav prihod od prodatih ulaznica za ova tri događaja namenjen je Mininom lečenju. Podsećamo, šesnaestogodišnja učenica čačanske Gimnazije obolela je od retke bolesti – stečene aplastične anemije. Prema mišljenju konzilijuma lekara Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, Minino lečenje je moguće nastaviti na specijalizovanoj klinici u Rimu, pri čemu je vreme reagovanja odlučujući faktor. Stoga ponovo upućujemo apel svim ljudima dobre volje da se pridruže ovom humanitarnom poduhvatu.

POSTAVI ODGOVOR