[rstr_selector]

I LDP pozdravlja protest Dveri

U Čačku se sutra proslavlja Dan grada. Zaslužnim Čačanima biće dodeljena najviša gradska priznanja, a po prvi put ove godne dodeliće se i priznanje počasnog građanina.

Okolnosti ili nešto drugo, htele su da titula počasnog građanina Čačka pripadne predsedniku države Tomislavu Nikoliću. Odbornici opozicionih stranaka u parlamentu Čačka, oštro su se protivili ovoj odluci vladajuće koalcije. Među njima je i Stojan Marković, odbornik LDP-a koji kaže da iako si Dveri, LDP i demokrate bili protiv, čačanska opozicija po ovom pitanju nije bila ujedinjena.

– Nisam primetio da je opozicija bila ujedinjena oko predloga da Tomislav Nikolić bude počasni građanin :ačka jer koliko znam odbornička grupa „Zajedno za Srbiju“ je glasala za taj predlog dok je reciomo DSS, koji je deo vladajuće koalicije u gradu bio uzdržan, tako da smo imali malo podeljena mišljenja oko ove kanditature Tomislava Nikolića za počasnog građanina. Sve što smo imali da kažemo na tu temu mi smo rekli na samoj sednici Skupštine grada, dakle sva ona diskusija koja je trajala satima pretvorila se u nešto što smo nazvali „dragačevska sahrana“. Mi i dalje stojimo pri tome da je bilo mnogo boljih kandidata, da nije bilo dobro predlagati uopšte jednog političara za počasnog građanina, jer kad god predložite nekog političare imate podeljena mišljenja o tome, imate one koji to podržavaju i one koji ne podržavaju. I dalje mislim da je bilo bolje predložiti nekoga ko bi ujedinio građane, ko bi delio nepodeljene simpatije građana kao što su to neki naučni radnici, ili neko ko se istakao u oblasti nauke, kulture, sporta ili nekoj drugoj oblasti koja ne bi na ovakav način u startu delila ljude na one koji to podržavaju ili ne podržavaju. Mi podržavamo inicijativu Dveri da organizuju doček za gospodina Nikolića sutra na gradskom trgu kako su najavili jer mislimo da svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje javno. Nismo pozvani da učestvujemo u organizaciji jednog takvog skupa, ali ostavljamo na volju našim glasačina da sami odluče da li će doći na takav jedan protestni skup. Mada nije dobro što je ova nagrada na ovaj način ove godine dodeljena jednom političaru, kao što mislim da možda ne bi bilo dobro ni da sutra kada se promeni lokalna vlast dođe do povlačenja ovakve jedne odluke i oduzimanja nagrade jer i način na koji se ove godine ova nagrada dodeljuje i eventualno sutra povlačenje te nagrade je nešto što degradira sam smisao zvanja počasni građanin grada Čačka i mislim da u svakom slučaju bi to u radili u korist sopstvene štete – izjavio je Stojan Marković.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023