Претрага
[rstr_selector]

I predstavnici čačanske vlasti se našli na spisku revizora

Državna revizorska institucija objavila je podatke sa imenima direktora i funkcionera koji su u proteklom periodu nenamenski trošili državni novac. Među brojnim predstavnicima vlasti našli su se i čačanski načelnici gradskih uprava, kao i sadašnji i prethodni gradonačelnik.

Državna revizorska institucija Srbije, zbog nepravilnosti u trošenju budžeta za 2011. godinu, nadležnim sudovima podnela je niz prekršajnih i krivičnih prijava protiv ministara, ambasadora, gradonačelnika i drugih državnih službenika.

U Čačku je ukupno podneto 13 prekršajnih prijava, koje se u najvećoj meri odnose na nepoštovanje Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima i uredbama o Budžetskom računovodstvu i kontroli obračuna, i Uredbi o isplati zarada u javnim preduzećima.

Prijave su podnete protiv bivšeg gradonačelnika Velimira Stanojevića, sadašnjeg sektretara Skupštine grada, Ljubodraga Petkovića, načelnika Gradske uprave za lokalnu poresku administraciju, Duška Savkovića, dojučerašnjeg načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti Miroslava Vujovića, potom Zorana Todosijevića, načelnika Gradske uprave za finansije, Stojana Vojinovića načelnika Gradske uprave za inspekcijski nadzor, Vlajisava Papića, načelnika Gradske uprave za lokalni i ekonomski razvoj, Miloša Milosavljevića, načelnika Gradske uprave za urbanizam, Nadežde Vuksanović, načelnice Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, Katarine Novković, gradskog pravobranioca, Marice Nešović, direktorke Predškolske ustanove „Radost“, Zorice Đoković, direktorke Filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i Vesne Savić, direktorke Apotekarske ustanove Čačak.

Revizijom finansijskih izveštaja čačanskih javnih preduzeća za 2011. godinu, Državna revizorska institucija ustanovila je i nepravilnosti u poslovanju Vojislava Ilića, nekadašnjeg direktora Javnog preduzeća „Gradac“ kao i Predraga Ikodinovića, nedavno smenjenog čačanskog direktora Privrednog društva za distribuciju električne energije „Elektrosrbija“. Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka protiv aktuelnog gradonačelnika Čačka i bivšeg direktora ED, podneti su za nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama i kršenja Zakona o budžetskom sistemu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *