Igor Trifunović: Sud je presudio da je Tanasković kriv

Igor Trifunović: Sud je presudio da je Tanasković kriv

Predsednik Skupštine Čačka, Igor Trifunović, izjavio je da mu je od Osnovnog suda u Čačku stigla presuda u kojoj se navodi da je Šef odborničke grupe Dveri, Aleksandar Tanasković, kriv za prošlogodišnji incident u Skupštini grada. Tanasković nema komentar jer kaže da presudu nije dobio

1

Incident u Skupštini grada Čačka iz jula prošle godine, u kome je odbornik Dveri Aleksandar Tanasković bacio skupštinski materijal u lice predsedniku Skupštine Igoru Trifunoviću, i tom prilikom mu navodno naneo povrede oka, dobio je svoj sudski epilog. Trifunović kaže da je juče dobio nepravosnažnu presudu po kojoj je Tanasković osuđen za prošlogodišnji incident.

– Juče sam dobio presudu Osnovnog suda u Čačku kojom je okrivljeni Aleksandar Tanasković kriv za izvršeno krivično delo nasilničko ponašanje. Presuda je uslovna i utvrđuje se kazna zatvora u trajanju od četiri meseca, a istovremeno se određuje da kazna neće biti izvršena ako u roku od jedne godine po pravnosnažnosti ne bude učinjeno novo krivično delo. Znate i sami da je pre oko godinu dana jedan incident koji se desio na sednici Skupštine grada Čačka doveo do toga da Javno tužilaštvo pokrene tužbu protiv odbornika Aleksandra Tanaskoviča i milim da je ovom presudom koja je donesena stavljena tačka na taj slučaj, izjavio je Trifunović uz napomenu da presuda nije pravnosnažna i da je rok za podnošenje žalbe osam dana.

Trifunović: Smatram da je ova presuda preventivna mera

– Ova presuda je dokaz da ne možemo tolerisati bilo kakvo nasilničko ponašanje, a naročito fizički napad na bilo koga naročito u domu Skupštine. Nemam nameru da se žalim na presudu, smatram da je ova presuda preventivna mera i da gospodin Tanasković sigurno neće u narednih godinu dana napraviti bilo kakav prekršaj da bi morao da odleži tu kaznu koja mu je predviđena. Ja sam uvek za sučeljavanje političkih mišljenja pogotovo na sednicama Skupštine grada. Sa govornice uvek treba da čujemo razne predloge i kritike raznih političkih opcija i smatram da je govornica mesto gde treba da se čuju i sučeljavaju razni politički stavovi, a nikako da to bude mesto gde ćemo se sukobljavati i fizički napadati. Takav vid političke borbe osuđujem u svakom pogledu, izjavio je Trifunović.

Tanasković nije dobio presudu

Ovim povodom danas smo kontaktirali i Aleksandra Tanaskovića, odbornika Pokreta Dveri, ali on nije želeo da komentariše navode Trifunovića jer, kako je rekao, presudu još nije dobio.

1 KOMENTAR

  1. Tako je gospodine Trifunoviću! I ja smatram „da je govornica mesto gde treba da se čuju i sučeljavaju razni politički stavovi“ a kako da ih čujemo kad su Vas na stranačkom kursu učili da vodite konstruktivan monolog, malo sami sa sobom, malo sa kamerama. Vi imate ono „dugmence za sučeljavanje“ pa čim opozicija izusti da nešto kaže a Vi lepo ugasite mikrofon. Milina! I mi se onda siti naslušamo „raznih predloga i kritika raznih političkih opcija“.

POSTAVI ODGOVOR