Претрага
[rstr_selector]

Илиндански дани 1. августа у Каменици

За љубитеље изворне песме, игре, лепе речи, музике и старих заборављених заната, Месна заједница Дружетићи и основна школа „Иво Андрић” из Прањана организују манифестацију под називом „Илиндански дани”, са циљем да се промовише рад школе, али и да се подсети на лепоту и значај села прањанског краја, рекао је Зоран Пантовић, директор Основне школе „Иво Андрић”, најављујући сутрашњу манифестацију.

 – Пошто црква слави празник Илиндан 2. августа, ми смо осмислили манифестацију „Илиндански дани” дан пред празник, са циљем да промовишемо рад школе, рад културно-уметничких друштава, традицију и ова села прањанског краја која су јако лепа. Да покушамо да дамо свој допринос да људи не би одлазили из ових крајева већ да би се чак неки и вратили.

Богат културно-уметнички програм који одише традицијом, одлика је ове манифестације, а прилагођен је сваком узрасту.

– Обично ту учествује неколико уметничких друштава. Ове године имамо КУД „ФРА” из Чачка, КУД „Шумадија” из Горњег Милановца, КУД „Топлица” из Бање Врујци. Долазе нам два трубачка оркестра – један из Чачка, други из Пожеге. Биће организована ликовна колонија, али и такмичење у припреми качамака. Наступаће и солисти Милица и Ленка Вујанић и певачка група „Лира” из Чачка. За децу ћемо организовати турнир у стоном тенису у две категорије – за дечаке и за девојчице. Доста деце долази из Београда и из других градова, летују у Каменици где имају своју родбину, баке и деке. Ми смо их организовали тако да имају и тај турнир већ последњих 7-8 година. То је овогодишњи програм који се обично на крају заврши једним спектакуларним ватрометом.

Манифестација се одржава на простору основне школе у Каменици, а почетак је у 18 часова.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести