Претрага
[rstr_selector]

Ima interesovanja za kupovinu Fabrike reznog alata

U Agenciji za privatizaciju je u toku prodaja čačanske Fabrike reznog alata. Javni poziv za zaniteresovane kupce je objavljen 27. maja i otvoren je do 31. jula do kada se potencijalni investitori mogu prijavljivati. Za 4. avgust je predviđeno  otvaranje koverata sa prispelim ponudama.

Zainteresovanih za kupovinu nekadašnjeg giganta metalske industrije, ima, međutim, direktor Fabrike reznog alata Milan Vidaković, kaže da je stav Agencije za privatizaciju da se njihova imena u ovom trenutku ne objavljuju.

– Razlog tome je što i Agencija prodaje svoj deo kapitala, ona vodi pregovore, svi oni koji se jave i pokažu bilo kakvo interesovanje prema Fabrici reznog alata, mi smo dužni da ih uputimo na Agenciju za privatizaciju. Kapital fabrike se nudi po početnoj ceni od 3.600.000 evra, to je portfelj akcionarskog i PIO fonda u iznosu od 56,65 ukupnog kapitala fabrike. Javni poziv traje još deset dana, tada se možemo čuti i neće biti nikakvih tajni, saznaće se i ko se prijavio, ako se prijavio…  Nije nikakva tajna, svi znaju da će biti i drugi krug prodaje, u kome će biti i niža cena, moguća su i taktiziranja i još ko zna šta – rekao je Milan Vidaković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024