Ima nade za smeštaj Narodne kuhinje

Ima nade za smeštaj Narodne kuhinje

Izgradnja zgrade u Ulici Vojvode Stepe u Čačku, namenjene da u njoj bude smeštena Narodna kuhinja, počela je još 2002.godine i nikada nije završena.

0

Prema rečima Milana Draškića, predsednika Upravnog odbora čačanskog Crvenog krsta, postojao je dogovor da izgradnju finansiraju Crveni krst Srbije i grad Čačak, ali je izgradnja prekinuta upravo zbog nedostatka finansijskih sredstava.

– U jednom trenutku finansiranje je prekinuto i radovi su stali. Zgrada je u tom trenutku bila izgrađena otprilike 60% od ukupno potrebnih radova. Onda su u prethodnom skupštinskom sazivu, pre tri godine, opredeljena sredstva od šest miliona dinara da se ova zgrada ukrovi i da se stavi stolarija. Bilo je to neophodno jer je zgrada već postala mesto okupljanja sumnjive populacije, a zastakljivanje jedini način da se sačuva imovina. Ostalo je još da se unutar zgrade urade zanatski radovi da bi objekat bio priveden nameni. Prema nekim nezvaničnim saznanjima, gradsko rukovodstvo će, budžetskom projekcijom za narednu godinu, opredeliti odgovarajuća finansijska sredstva potrebna da bi se objekat stavio u funkciju do kraja naredne godine, kaže Draškić.

Ne postoji predmer i predračun radova

Predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta Čačak kaže i da će sredstva moći da budu obezbeđena iz budžeta teka kada budu obezbeđeni predmer i predračun ardova.

– Prethodni projekat nije sadržao podatke o elektro radovima i načinu na koji će objakat biti zagrevan. Ovih dana privodimo kraju napore usmerene u pravcu prikupljnja nedostajuće dokumentacije da bi ona bila blagovremeno predana gradskom rukovodstvu sa ciljem iskazivanja budžetskih potreba za završetak radova, rekao je Draškić.

Korisnicima Narodne kuhinje biće obezbeđen restoran

Objekat u Ulici Vojvode Stepe trebalo bi da u svom sastavu ima i restoran društvene ishrane u kojem bi se hranili korisnici Narodne kuhinje, kaže Draškić i dodaje:

– Krajnje je vreme da omogućimo da korisnici usluga Narodne kuhinje mogu pristojno da obeduju. Njima se trenutno na pet punktova u gradu deli hrana, pod vedrim nebom, često na kiši i vetru. Oni, pri tom, donose svoje posude u koje se sipa hrana i sve je to veoma neprimereno. Kada ovaj objekat bude završen ti ljudi će moći obroke da dobiju u restoranu i to je neuporedivo bolje rešenje, zaključuje Milan Draškić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR