Претрага
[rstr_selector]

Ispunjeni zahtevi automehaničara kraljevačkog Autotransporta

Višednevni štrajk automehaničara u servisu kraljevačkog Autotransporta, poslednjih dana je redukovao broj autobuskih linija, kako na području Kraljeva, tako i prema okolnim gradovima.

Rukovodstvo ovog preduzeća ima obećanje kraljevačke lokalne samouprave da će im oni pomoći da se reše zahtevi radnika koji traže povezivanje radnog staža za prethodne četiri godine i isplatu 12 zaostalih plata.

Zoran Maričić, zastupnik kapitala i izvršni direktor preduzeća Autotransport, kaže da je jutros sa štrajkačima postignut dogovor i da se normalizacija saobraćaja očekuje već naredne nedelje, odnosno dok se izvrši popravka autobusa koji su u međuvremenu ostali u kvaru.

– Jutros je održan još jedan sastanak između poslovodstva, predstavnika grada i predstavnika štrajkača. Smatram da smo pronašli rešenje koje će radnicima omogućiti, za početak, da primaju mesečne zarade. Većina zaposlenih u servisu je za to da se nastavi sa radom. Nakon tog sastanka zaposleni u servisu su ostali da se dogovore kako će organizovati posao i na koji način će se krenuti u popravku vozila. Čak je dogovoreno da oni, koji smatraju da nema smisla više raditi, ne dolaze na posao par dana da bi se uspostavila neka radna disciplina i potreban tehnološki radni proces u preduzeću. Očekujem da ćemo mi danas imati normalan proces rada, a imam i obećanje da će se raditi i prekovremeno da bi se što više vozila popravilo i osposobilo za normalno i bezbedno funkcionisanje u saobraćaju – izjavio je Zoran Maričić. On je dodao da se autobusi koji su stali zbog štrajka mehaničara, već za sedam dana mogu naći u saobraćaju, što će omogućiti da se svi redukovani polasci ponovo uspostave.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *