Ivanjica razvija seoski turizam, Nušićijada sve popularnija

Ivanjica razvija seoski turizam, Nušićijada sve popularnija

0

Seoski turizam u Srbiji iz godine u godinu postaje atraktivan kako za domaće, tako i za inostrane goste.

Razvojem tehnologija sve se brže živi, a zbog brojnih obaveza ljudi sve manje vremena imaju za odmor. Zato su seoska domaćinstva idealna za one koji vole tišinu, zdravu hranu i svu lepotu koje selo oko sebe čuva.
Jedno od mesta u jugozapadnoj Srbiji koje je sve primamljivije za turiste je Ivanjica koja je 2000. godine proglašena za Vazdušnu banju.

Miloje Ostojić, marketing menadžer Turističke organizacije Ivanjica, kaže da seoski turizam u ovoj opštini datira još iz perioda stare Jugoslavije, a da su poslednjih godina sadržaji i nivo usluga podignuti na znatno viši nivo. On dodaje da smeštajni kapaciteti koji se nalaze na određenim lokalitetima na teritoriji opštine Ivanjica, pored onog izvornog oblika seoskog turizma nude i dodatne moderne sadržaje, kao što su luksuzni apartmani sa bazenima. Ostojić kaže da sve ono što jedan gost može da ima u hotelu, može imati i u tim domaćinstvima odnosno, seoskim turističkim domaćinstvima koji se nalaze na različitim lokalitetima, počev od onih bližih gradu kao što su Lisa, Komadine, Kumanica, tako i Kušići, Katići. To je nešto što je adut ove opštine kada je turizam u pitanju i nešto što ima tendenciju rasta po broju kreveta.

Ivanjica je domaćin nekoliko kulturno-umetničkih manifestacija, od kojih je najveća i najpoznatija Nušićijada koja, od kada je obnovljena 2010. godine okuplja sve veći broj gostiju. Mesto podno Golije i Javora zbog ove manifestacije postaje sve popularnije, a Nušićijada osvaja brojne nagrade, kako u zemlji tako i u inostranstvu:

Miloje Ostojić, marketing menadžer Turističke organizacije Ivanjica, napominje da su postali lideri u regionu, što potvrđuje i EFFE priznanje, koje je dodeljeno u Briselu za organizaciju Nušićijade. Ove godine je Ivanjicu tokom ove manifestacije posetilo 55 hiljada turista. Ostojić dodaje da pored nje, imaju još nekoliko manifestacija koje su etno karaktera i sportsko-turističkih manifestacija kao što su „Festival izvorne srpske pesme“ u Prilikama, „Sabor starih instrumenata Srbije“ , zatim „Zvuci Golije, Javora i Mučnja“ koji se održava u Domu kulture.

POSTAVI ODGOVOR