Ivanjica: Sneg naneo štete usevima, stanje na rekama stabilno

Ivanjica: Sneg naneo štete usevima, stanje na rekama stabilno

Sneg koji je sinoć prekrio planinske delove Ivanjice nije izazvao porast vodostaja na rekama, vodosnabdevanje je stabilno a posebna mehanizacija od danas je angažovana na čišćenju atmosferskih i kanalizacionih cevi

0

Sneg koji je sinoć i tokom noći padao u Ivanjici, zadržao se samo u višim predelima, a obilnijih kišnih padavina prethodnih dana nije bilo, tako da je stanje u ovoj opštini za sada zadovoljavajuće.

– Što se tiče najavljene vanredne situacije zbog poplava, bili smo u pripravnosti 24 sata dnevno, ali nismo imali nikakvih izlivanja niti drugih loših situacija. Sinoć je pao sneg koji se zadržao u višim krajevima Ivanjice, međutim, nije bilo nekih većih problema, smatram da je taj sneg najveću štetu naneo poljoprivrednim usevima. Što se tiče vodosnabdevanja, takođe nije bilo problema, za sada je sve stabilno, rekao je Vladimir Bojanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Ivanjica”.

Počelo čišćenje atmosferskih i kanalizacionih cevi

U Ivanjici je od danas u funkciji specijalizovano vozilo za čišćenje atmosferskih i kanalizacionih cevi koje je već angažovano na čišćenju kritičnih lokacija.

– Vozilo je tek danas pušteno u rad jer nam je prvo bila potrebna obuka. Kupili smo i kameru kojom lakše možemo da vidimo gde je tačno nastao kvar u atmosferskim cevima, pa na taj način nećemo morati da pravimo velike iskopine na putevima, kao što je to do sada bio slučaj. Danas je puštena u rad i već smo je testirali na atmosferskim cevima u Ulici Boška Petrovića, a zatim smo otišli na kritične lokacije koje nam zadaju probleme svake godine kada padne veća količina kiše. To će nam od sada preći u praksu. Kada god peremo ulice, planiramo da peremo i atmosferske i kanalizacione cevi, koje do sada nikada nisu očišćene, rekao je Vladimir Bojanović.

POSTAVI ODGOVOR