Ivanjičani plaćaju odnošenje smeća po broju članova domaćinstva

Ivanjičani plaćaju odnošenje smeća po broju članova domaćinstva

Nakon što predlog JKP „Ivanjica” za uvođenje olakšica na plaćanje komunalnih usluga prođe skupštinsku proceduru, znaće se koje grupe stanovništva će plaćati polovinu iznosa po računu a koje će biti oslobođene plaćanja

0
Ilustracija

U Ivanjici je uveden sistem naplate odnošenja smeća po broju članova domaćinstva, što je po rečima Vladimira Bojanovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća „Ivanjica”, pravedniji vid plaćanja u odnosu na prethodni kada su građani ovu uslugu plaćali po kvadratu stambenog ili poslovnog objekta.

Predložene olakšice za socijalno ugrožene i porodice sa troje i više dece

Komunalno preduzeće je predložilo da se uvedu i olakšice za socijalno ugroženo stanovništvo i porodice sa troje i više dece.

– Ti predlozi su sada na razmatranju, a mislim da će se uskoro naći na Veću i Skupštini. Jedan od predloga je bio da se uvedu olakšice ljudima koji su veoma ugroženi u pogledu primanja i onima koji su bolesni, tako što će im se odbiti pola računa. To su stvari koje moramo da uskladimo sa Opštinom i sa državnim zakonima, ne možemo sami da donesemo odluku što se toga tiče. Takođe, bilo je i govora da se subvencionišu porodice koje imaju troje i više dece, da uopšte ne plaćaju račun. Ostalo je samo da vidimo zakonski da li će sve to smeti, kaže direktor JKP „Ivanjica”.

POSTAVI ODGOVOR