[rstr_selector]

Ivanjička Direkcija za izgradnju nastavlja započete radove

Parezanović očekuje da će radovi koji su danas nastavljeni biti završeni do početka naredne nedelje.

– Zbog kiše, proteklih sedam dana imali smo zastoje u započetim radovima, na svim lokacijama u Ivanjici. Danas su radovi nastavljeni na skoro svim gradilištima gde to uslovi dozvoljavaju. Radi se priprema za asfaltiranje kolovoznog zastora u Otočkoj ulici i očekujemo da ti pripremni radovi budu završeni sutra, a samo asfaltiranje ulice najkasnije u utorak. Nastavljeni su radovi na klizištu na Vidiku gde je urađeno asfaltiranje kolovoznog zastora i očekujemo narednih dana izvođenje pozicija koje se odnose na vraćanje okolnog terena u prvobitno stanje i druge radove koji podrazumevaju snimanje izvedenog stanja, kartiranje, ucrtvanje i druge poslove koji se odnose na taj deo kako bi se obavio tehnički prijem objekta. Što se tiče klizišta u Gornjim Šljivićima, nastavljeni su radovi na postavljanju ivičnjaka i vraćanju saobraćajnice u prvobitno stanje, s tim što na tom lokalitetu određene probleme stvara reaktiviranje jedne osuline u donjem delu klizišta. Ta situacija će se rešiti u narednih nekoliko dana tako da će i ti radovi biti završeni u ugovorenom roku, izjavio je Miško Parezanović.

Radovi se nastavljaju u skladu sa vremenskim prilikama

Iako je sezona građevinskih radova na izmaku, ivanjička Direkcija za izgradnju nastaviće radove, ali i započeti nove, na kojima će se raditi sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

– Po pribavljanju neophodnih dozvola i sticanja uslova u narednom periodu očekujemo uvođenje u posao na par gradilišta u samom gradu. Radovi se odnose na rekonstrukciju kolovoza u ulicama Nade Popović i Radice Parezanović i na izradu atmosferske kanalizacije u ulici Miloša Đelkapića. To su novi projekti gde je u toku potpisivanje ugovora i sticanje uslova za uvođenje u posao. Rekonstrukcija ulica Nade Popović i Radice Parezanović podrazumeva prošienje kolovozne konstrukcije i trotoarskog dela, kao i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije u delu raskrsnice. Cilj celog projekta je poboljšanje uslova saobraćanja i proširenje trake s obzirom na to da je u neposrednoj blizini i vrtić pa je u jutarnjim časovima, u špicu, dolazilo do čestih zagušenja saobrćaja. Očekujemo da će rekonstrukcija raskrsnice rešiti ovaj problem, rekao je Parezanović.

– Ove jeseni su u planu i radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u ulici Miloša Đelkapića, koja je od centra Ivanjice udaljena par kilometara. Po okončanju tih radova, ulica će biti asfaltirana, zaključio je Parezanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *