[rstr_selector]

Ivanjički putokazi

Turistička organizacija Ivanjica jesenji period koristi da oplemeni svoju ponudu postavljanjem turističke signalizacije. Prema rečima direktora Radomira Lišanina, radi se o, pre svega, informativnim oznakama za turiste, a potrebnih milion dinara je obezbedilo resorno Ministartsvo.

Prvobitni plan turističkog obeležavanja Ivanjice obuhvatao je i pešačke i planinarske staze, ali za to nije bilo dovoljno novca, kaže vodeći čovek ivanjičkog turizma, Radomir Lišanin.

– Mi od toga, ipak, ne odustajemo. Planiramo da iduće godine napravimo projekat kompletnog turističkog obeležavanja opštine Ivanjica. To se, pre svega, odnosi na pešačke i planinarske staze što nam je jedan od prioriteta. Milion dinara koje smo dobili ove godine uložićemo u izradu oznaka: „Dobrodošli“, „Doviđenja“, „Srećan put“ i obeležićemo planine Javor i Mučanj. Takođe, postavićemo tablu koja informiše o „Nušićijadi“. Turistička signalizacija je veoma važna i mi ćemo je na ovaj način poboljšati. To je uvek dobro i poželjno i uvek ima prostora da se razni turistički lokaliteti obeleže. Na ovaj način uspevamo da upotpunimo svoju ponudu i turističke sadržaje. Nastavićemo, kažem, i iduće godine, mada je problem nedostatka novca uvek prisutan, kaže Lišanin.

Za mesec dana niče vidikovac u Kušićima

Lišanin kaže da je ivanjička opština obuhvaćena projektom „10 vidikovaca u 10 opština Srbije“ koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma sprovela Turistička organizacija Zapadne Srbije.

– Opštine su aplicirale sa različitim projektima i modelima vidikovaca. Naš je, na primer, u potpunosti prilagođen prirodi i planinskom okruženju. U pitanju je vidikovac napravljen u kombinaciji kamena i drveta. Inače, pogled sa tog mesta, na kojem će biti postavljen vidikovac je divan. Vide se Mučanj, Golija i Javor i to će svakako poboljšati utisak svih gostiju koji dolaze u naše krajeve. Vidikovac bi trebalo da bude postavljen u narednih mesec dana, ali je, zbog vremenskih prilika, pitanje da li će termin moći da bude ispoštovan, zaključio je Lišanin i dodao da je Turistička organizacija Ivanjica za izgradnju vidikovca od resornog Ministarstva dobila 900.000 dinara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *