Izgoreo stan poznatom čačanskom biciklisti

Izgoreo stan poznatom čačanskom biciklisti

0

U velikom požaru koji je izbio u subotu 21. novembra u večernjim satima izgoreo je stan Miću Brkoviću, jednom od najboljih sportista Čačka svih vremena.

Uzrok požara je najverovatnije neispravna električna instalacija u stambenoj zgradi u kojoj živi sa suprugom i dva sina koji su na svu sreću bezbedno evakuisani.

Mićo Brković je jedna od legendi srpskog biciklističkog sporta, dvostruki učesnik Olimpiskih igara, šestostruki najbolji sportista Čačka. Poznat je kao veoma veliki borac, pošten i skroman sportista i čovek. Po završetku svoje sportske karijere jedno vreme je bio angažovan u Biciklističkom savezu Srbije, a trenutno je zaposlen u Sportskom centru “Mladost” na određeno vreme. Kao vrhunskom sportisti Grada Čačka dodeljena mu je kuća na korišćenje, ali se u nju nikada nije zbog administrativnih problema koje grad ne može da reši već 15 godina. Pre 10 godina je uz pomoć roditelja kupio stan koji je nažalost sada izgoreo.

Iz Biciklističkog kluba „Borac“ su izdali saopštenje u kome se obraćaju svim ljudima dobre volje, sportskim i biciklističkim radnicima, ustanovama, preduzećima, Državnim insitucijama…da pomognu Miću Brkoviću i njegovoj porodici da u što kraćem roku saniraju štetu i što pre uđu u svoj stan.

Novčana pomoć se može uplatiti na tekući račun Mića Brkovića broj: 265-0000000658115-97 kod Raiffeisen banke.

POSTAVI ODGOVOR