Iznajmljivanje bicikala uskoro i u Čačku

Iznajmljivanje bicikala uskoro i u Čačku

0

Čačanski Parking servis je na ulazu u parking kod Taksi stanice postavio prvu savremenu stanicu za iznajmljivanje bicikala, ali ona još uvek nije u funkciji. Prema rečima Predrag Stošića, šefa tehničke službe u ovom preduzeću, razlog je taj što se još uvek radi na pronalaženju najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu bicikala. Stošić očekuje da će ova usluga građanima Čačka biti na raspolaganju od septembra, a sve u cilju smanjenja buke i saobraćajnih gužvi u gradu.
– Renta a bike je kapaciteta 14 bicikala, a trenutno pregovaramo sa jednim proizvođačem bicikala iz Bačke Topole koji je dostavio najpovoljniju ponudu i očekujemo da će do 1. septembra pregovori biti završeni. Za početak ćemo nabaviti deset bicikala, a u planu nam je da u narednom periodu proširimo broj stanica i bicikala za iznajmljivanje, rekao je Stošić dodajući da je glavni cilj smanjenje buke i saobraćajnih gužvi u gradu.

Bicikl će moći da iznajme samo punoletni građani

Stanica će raditi od 7.00 sati ujutru do 22.00 časa. Bicikl će moći da iznajmljuju punoletni građani, lica starija od 16 godina u prisustvu punoletnog lica, a strani državljani uz određenu kaparu, odnosno zalog koji bi im se posle vratio. Cena iznajmljivanja biće 30 dinara po satu, odnosno 120 dinara za ceo dan. Rent a bike će građanima biti dostupan svim danima osim nedelje, ali u planu je da u nekom budućem periodu to bude i nedeljom, rekao je Predrag Stošić.

 

POSTAVI ODGOVOR