Japanska donacija stigla u Gornju Gorevnicu

Japanska donacija stigla u Gornju Gorevnicu

Za zamenu krovne konstrukcije i adaptaciju plafona i zidova, Vlada Japana školi u Gornjoj Gorevnici donirala 73.000 evra

0

Osnovna škola „Stepa Stepanović” iz Gornje Gorevnice potpisala je ugovor o donaciji sa Vladom Japana, u ambasadi te zemlje u Srbiji. Prema rečima direktorke škole, Lele Đačić, donacija je vredna 73.000 evra i odnosi se na zamenu krovne konstrukcije i na adaptaciju plafona i zidova školske zgrade.

– Krovna konstrukcija na našoj školi je u lošem stanju, prvenstveno crep koji je jako porozan i prokišnjava već dugi niz godina. S obzirom na to da je škola izgrađena veoma davno, ispod krova nemamo ploču nego trsku koja se od prokišnjavanja natopila i na mnogim mestima je krov pao. Zato smatram da je zamena krova pre svega bitna za bezbednost dece, ali i zaposlenih i svih drugih koji borave u školi, kaže Đačić.

Ima još mnogo posla

Direktorka škole u Gornjoj Gorevnici naglašava da ova škola ima izdvojena odeljenja u Miokovcima, Milićevcima i Vranićima i da rukovodstvo ima još mnogo planova jer postoji izražena potreba za rekonstrukcijama i popravkama.

– Sve je dotrajalo i moramo da reagujemo. Treba da zamenimo stolariju na fiskulturnoj sali, da presvučemo sportske terene, da popravimo ogradu na školskom dvorištu, da saniramo nedostatke u izdvojenim odeljenjima… Ima mnogo toga, ali smo rešeni da, korak po korak, popravljamo i sređujemo, a oni koji dođu posle nas neka nastave. Sada smo koncentrisani na ovaj posao za koji smo dobili japansku donaciju i nećemo, a i ne možemo, sve odjednom, kaže Lela Đačić.

Ovo nije prva donacija

Lela Đačić dodaje i da ovo nije prva donacija koju je ova škola dobila i da rukovodstvo konstantno traga za institucijama koje mogu da im pomognu.

– Već smo od Ministarstva energetike pre nekoliko godina dobili donaciju za izolaciju i fasadu. Izuzetno smo zahvalni i njima i sada narodu i Vladi Japana zato što su prepoznali probleme sa kojima je naša škola suočena. Veoma smo zahvalni na spremnosti da finansijski pomognu u rešavanju problema jer su za nas to zaista značajna sredstva, rekla je direktorka Osnovne škole „Stepa Stepanović”.

POSTAVI ODGOVOR