Претрага
[rstr_selector]

„Jarakova gitara“ Davidu Martonu, Danilu Orboviću i Draganu Hajnrihu

U subotu uveče u čačanskom Domu kulture završen je muzički festival „Jarakova gitara“ koji nosi ime po Dragoljubu Jarakoviću, Jaraku, prvom učitelju gitare danas proslavljenog gitariste Radomira Mihailovića Točka.

Ovaj muzički festival bio je takmičarskog kataktera, a Vesna Petrović, glavna programske urednica Doma kulture, sledeće godine očekuje još veće interesovanje, kako učesnika tako i publike.

– Posle prvog festivala gitare u Čačku može se reći da smo kao organizatori veoma zadovoljni imajući u vidu kvalitet ovogodišnjih učesnika. U kategoriji takmičenja „klasična gitara“ najbolji je bio David Marton iz Vršca, koji je bio veoma jaka konkurencija ostalim takmičarima. U kategoriji „Rok gitare“ žiri je nagradu dodelio Danilu Orboviću iz Beograda, dok je u kategoriji džeza, jednoglasno za najboljeg proglašen Dragan Hajnrih, student prve godine muzičke akademije – izjavila je Vesna Petrović.

Ovogodišnji žiri koji je odlučivao o najboljim gitaristima, radio je u sastavu Relja Turudić, Biris Lemajić, Danilo Karamarković i Zoran Branković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *