Претрага
[rstr_selector]

ЈКП за грејање „Чачак” ће вршити испоруку топлотне енергије док за то буде било потребе

Иако грејна сезона званично траје до 15. априла, станови у Чачку нису грејани због топлог времена од половине марта. Међутим, нагли пад температуре условио је да ЈКП за грејање „Чачак” од данас поново врши дистрибуцију топлотне енергије својим корисницима, каже Миљан Штрбац технички директор предузећа. Према његовим речима, станови ће бити грејани све док то буде потребно, односно док је спољна температура испод 12 степени.

– Грејна сезона је требало практично да се заврши 15. априла. Април је до данашњег дана био веома топао, фактички нисмо уопште грејали. А ако су температуре ниже од 12 степени, имамо обавезу грејања до 1. маја. Ти услови су се испунили. Данас смо кренули са грејањем, а према временској прогнози очекујемо наредних 6-7 дана ниске температуре и нормално снабдевање потрошача топлотном енергијом, ако је потребно и у току целог дана. Ако су температуре испод 12 степени станови се греју до 21 час увече. Дежурни број телефона за све кориснике даљинског грејања у Чачку је 320 666. Сви радници су на терену, као да је грејна сезона, сменски рад је успостављен и све функционише нормално.

Према речима саговорника, блага зима ће утицати на ниже рачуне које ће грађани добити, јер се у Чачку грејање плаћа по утрошку. Што се тиче радова, Штрбац наводи да су током зиме извођене хитне интервенције и да је рађена реконструкција секундарних инсталација у центру града.

– У току грејне сезоне рађено је на хитним интервенцијама, а радили смо и реконструкцију секундарних инсталација у центру града у Богићевићевој улици, као и у делу некадашње Улице 10. Радове ћемо наставити током летње сезоне, према плану.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *