[rstr_selector]
Slobodan Jolović

Jolović demantuje: Nisam ni pomenuo Čačak

Načelnik Moravičkog upravnog okruga, Slobodan Jolović, u današnjem saopštenju za javnost demantuje da se na konferenciji za novinare održanoj u Čačku 8. decembra zalagao za veće finansijske zahteve Vlade Republike Srbije prema jedinicama lokalnih samouprava. Jolović tvrdi da, komentarišići način raspodele transfernih sredstava, ni jednom rečju nije pomenuo grad Čačak, niti bilo koju lokalnu samoupravu sa područja Moravičkog upravnog okruga u kontekstu raspodele transfernih sredstava. Saopštenje prenosimo u celini:

„Povodom iznetih neistina od strane prestavnika nekih opozicionih stranaka u Čačku da sam se ja na konferenciji za novinare održanoj 8.decembra 2016.godine otvoreno zalagao za što veće finansijske zahteve Vlade Republike Srbije prema jedinicama lokalnih samouprava, a čija saopštenja i izjave su preneli pojedini mediji, obraćam se javnošću sledećim

S A O P Š T E Nj E M

U Čačku je 8. decembra 2016. godine potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. Dr Zorana Mihailović, održala sastanak sa načelnicima upravnih okruga na temu sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata i donošenja programa izgradnje putne saobraćajne infrastrukture u 2017. godini, u čijem radu su učestvovali i Aleksandra Damnjanović, držvani sekretar, tri pomoćnika ministra, Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“ i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka. Po završetku sastanka održana je konferencija za medije u prostorijama grada Čačka na kojoj su govorili, potpredsednica Vlade prof. Dr Zorana Mihailović, načelnik Moravičkog upravnog okruga i direktor JP „Putevi Srbije“. U svojstvu domaćina prisutne je pozdravio gradonačelnik Milun Todorović. Tom prilikom, komentarišići način raspodele transfernih sredstava, ni jednom jedinom rečju nisam pomenuo grad Čačak, niti bilo koju lokalnu samoupravu sa područja Moravičkog upravnog okruga u kontekstu raspodele transfernih sredstava, niti sam bilo koga napadao, niti branio. Ukratko, samo sam prokomentarisao da se raspodela transvera lokalnim samoupravama vrši u skladu sa zakonom utvrđenim kriterijumima, u zavisnosti od razvijenosti gradova i opština i visine njihovih sopstvenih prihoda. Pomenuo sam opštinu Kosjerić, navodeći da sanaciju šteta koje su joj prouzrokovale elementarne nepogode Vlada Republike Srbije pomaže iz posebno za to namenjenih, a ne transfernih sredstava. Oni koji žele da se ozbiljno i profesionalno bave novinarstvom treba da prenesu istinu, kao što je to i učinila većina medija, a oni koji žele da se bave ozbiljno politikom da govore istinu.Snimak sa ove konferencije imaju svi mediji sa područja Čačka“, kaže se u sopštenju načelnika Moravičkog upravnog okruga.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *