Još jedan veliki uspeh biciklista „Borca“

Još jedan veliki uspeh biciklista „Borca“

Na 36. međunarodnoj trci ,,Kroz Vojvodinu”, biciklista „Borca“ Marko Danilović pobedio je u drugoj trci, a u prvoj osvojio drugo mesto ukupno i pobedio u bodovanju za Kup Srbije

0

Ovogodišnja trka ,,Kroz Vojvodinu” održana je od 15-17. septembra kroz tri posebne jednodnevne trke, bez generalnog plasmana. Prvog dana vožena je staza od Novog Sada preko Bačke Palanke, Vrbasa i Bečeja do Zrenjanina u dužini od 160 km. Na startu su bile tri ekipe iz Slovenije, po jedna iz Madjarske i Hrvatske i sve domaće ekipe. Za domaće takmičare trka se bodovala i za Kup Srbije.

Prva trka „Borcu“ donela ekipno prvo mesto

Posle 100 km odvojila se prva grupa od 11 takmičara među kojima je bio i Marko Danilović. Na 20 km pre cilja vodeća grupa se podelila na dva dela i u prvom delu od šest takmičara opet je bio Marko Danilović. Na 5 km pre cilja on je hrabro napao protivnike, odvojio se i stekao malu prednost koju je održao do ciljne ravnine. Kada su ga svi videli kao pobednika, na samoj liniji cilja prošao ga je slovenački biciklista Robert Jenko iz ekipe „Meblo jogi“ iz Gorice. Treće mesto osvojio je Nebojiša Jovanović iz OBK „Beograd“. Kako se trka bodovala za Kup Srbije za takmičare iz Srbije, Marko Danilović je osvojio prvo mesto, Stefan Stefanović četvrto (u ukupnom plasmanu sedamnaesto), a junior Stefan Sretenović osmo mesto (u ukupnom plasmanu dvadesetsedmo). Ovi plasmani bili su dovoljni da „Borac“ osvoji prvo mesto ekipno.

Danilović prvi prošao kroz cilj

Druga trka vožena je na kružnoj stazi od Zrenjanina preko Žitišta, Jaše Tomića i Sečnja do Zrenjanina, dva kruga u ukupnoj dužini od 180 km. U veoma zanimljivoj borbi, opet se odvaja vodeća grupa u kojoj je bio Marko Danilović i u sličnoj završnici kao prvog dana, on napada svoje konkurente na 9 km pre cilja, uspeva da se odvoji, ali ovoga puta sa ubedljivijom prednošću uspeva da u solo vožnji prvi prođe kroz cilj. U sprintu prateće grupe Nebojiša Jovanović iz OBK „Beograd“ osvaja drugo mesto, a treći je bio Obal Primož iz ekipe „Meblo jogi“ iz Gorice.

Treću trku prekinulo nevreme

Treća trka vožena je od Zrenjanina do Titela u dva kruga preko Šajkaša i Mošorina sa ciljem u Titelu. Posle 105 km kada je vodeća grupa od dvadeset i jednog takmičara, među kojima su bili i biciklisti „Borca“, trebalo da se popne na Titelski breg, nastalo je jako nevreme sa olujnim vetrom. Vetar je bio tako jak da prateći motoristi i policija nisu mogli da se održe na svojim vozilima, a kamoli biciklisti. U takvim okolnostima organizator i sudije su prekinuli trku.

 

 

POSTAVI ODGOVOR