Претрага
[rstr_selector]

ЈП „Градац” Чачак: Актуелни радови теку по плану, нова решења боља и функционалнија

Радови на реконструкцији дела Улице Краља Петра I, од Улице Цара Душана до Љубићке, требало би да буду завршени следеће недеље, каже Милан Бојовић директор ЈП „Градац”. Саобраћај ће се у овој улици и даље одвијати једносмерно, али су у односу на пређашње стање изграђени шири тротоари што ће, према речима саговорника, пешацима омогућити лакше кретање.

– Након завршетка радова у Улици Цара Душана наставили смо са радовима у Улици Краља Петра I, од Улице Цара Душана до Љубићске улице. Говорим о деоници у дужини од 240 метара. Такође, недавно смо завршили и партерно уређење око Галерије „Надежда Петровић” и објекта малог СУП-а. А у току су и радови на старој згради Соколане са циљем претварања тог објекта у Музеј кошарке. Истовремено, у овој улици се ради и на реконструкцији коловоза и водоводне мреже, тако да очекујемо да и она током следеће недеље буде отворена за саобраћај. Дошло је до одређених измена са циљем бољих услова за кретање пешака, проширене су пешачке стазе. Коловоз ће бити ширине 3,5 метара, саобраћај ће се одвијати једносмерно као и до сада – од Улице Цара Душана ка Љубићској улици, али ће пешаци имати проширене пешачке стазе и та веза ће такође бити значајна за све грађане који живе на том подручју.

Бојовић је додао да су у току радови на партерном уређењу код Вирерове куће у Господар Јовановој улици и на уређењу централног градског подручја. Недавно су завршени и радови на изградњи атмосферске канализације у делу Улице Цара Душана код Основне школе „Вук Караџић”, што је решило проблем задржавања воде на коловозу.

– У Улици Цара Душана, до паркинга код „Ловца”, решили смо један велики проблем који се појављивао у ситуацијама обилних падавина. Изграђена је атмосферска канализација од паркинга „Ловца”, односно уласка у Основну школу „Вук Караџић” и Дом ученика ка Улици Светог Саве. Урађена је кишна канализација у дужини од 145 метара и трајно смо решили велики проблем задржавања воде на коловозу на том подручју. У склопу тих радова на враћању коловоза у пређашње стање, потребно је ставити два успоривача саобраћаја у зони ОШ „Вук Караџић” и Дома ученика јер смо имали велики број позива и примедаба грађана на брзу вожњу на месту где се окупља велики број деце. Тако да ћемо покушати успоривачима саобраћаја да томе станемо на пут. У непосредној близини те локације у току су и радови на партерном уређењу простора око Вирерове куће, односно Хаџића куће у дворишту Народног музеја. То је један од пројеката који се реализује у оквиру пројекта „Чачак – престоница културе Србије”. Ти радови ће бити завршени у року од 45 дана и читав тај простор централног градског подручја ће добити лепше лице и постаће функционалнији. А након тога следи нешто што је можда и најзначајније – а то је реконструкција Улице Жупана Страцимира и њено претварање у пешаку зону.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести