Jučerašnje nevreme nanelo veliku štetu Lučanima, Ivanjici i Požegi

Jučerašnje nevreme nanelo veliku štetu Lučanima, Ivanjici i Požegi

Nevreme je najviše štete nanelo Dragačevu, gde je padao grad veličine kokošjeg jajeta

0

Nevreme koje je juče oko 17 časova zahvatilo čitavu zapadnu Srbiju najviše štete nanelo je opštini Lučani.

– Grad je zahvatio deo teritorije Puhova, Lis, Donju Kravaricu, Turicu, varošicu Guču, Veles, deo Milatovića i deo Rtiju tako da je naneo ogromne materijalne štete pre svega na stambenim objektima gde je uništio crep od 40 do 100 odsto, uništene su voćne kulture i automobili, tako da je baš šteta ogromna. Komisije su već na terenu i vrše procenu štete na stambenim, pomoćnim i ekonomskim objektima. Građani mogu da prijave štetu u kancelariji lokalne samouprave na telefon 515-0603 ili kod predsednika Saveta mesne zajednice na svojoj teritoriji, kaže Zoran Vučićević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Nevreme nisu mogle da ublaže ni protivgradne rakete ispaljene iz protivgradnih stanica.

– Juče je dejstvovano sa 12 protivgradnih stanica i ispaljeno je 65 protivgradnih raketa, ali ovaj oblak ništa nije moglo razbiti. Oblak je došao preko Drine, velikih razmera, velike dubine i širine, a grad je bio veličine kokošjeg jajeta, čak i veći, navodi Vučićević.

Velika šteta i u Ivanjici i Požegi

Nevreme je takođe pogodilo je gotovo celu teritoriju opštine Ivanjica. Najviše štete ima na poljoprivrednim usevima i zasadima, a grad nije bio toliko velikog intenziteta kao u okolnim mestima.

– Najviše grada padalo je u Kumanici, Lisi, Maslovi, Kosovici, Potkovilju, Smiljevcu i teritoriji mesne zajednice Prilike. Štete na usevima i zasadima voća ima, na stambenim objektima nema, protivgradni strelci su juče ispalili 33 rakete sa više protivgradnih stanica tako da je sprečena neka veća šteta koja je mogla da se desi. Najveća šteta naneta je na atarskim i nekategorisanim putevima, nemamo neprohodne puteve, ali su putevi u dosta lošem stanju, kaže Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Grad je velike štete naneo i na teritoriji opštine Požega, naročito selima koja se nalaze u području ka opštini Arilje, Prilipcu, Pilatovićima i Lopašu.

POSTAVI ODGOVOR