[rstr_selector]
Foto: Arhiva, Dženarika info

Kad ode grtalica, dolazi rovokopač

Građevinski radovi u svim mesnim zajednicama na teritoriji Čačka su zbog nepovoljnih vremenskih uslova odloženi. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, Milana Bojovića, to se pre svega odnosi na radove na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, ali i na održavanje putne infrastrukture.
– Na području čitavog grada postoje brojni ugovori koji su na snazi, a koji nisu realizovani. Njihova realizacija, odnosno radovi, biće nastavljena sa prvim lepim danima. Tu mislim na nastavak izgradnje kanalizacije u Trbušanima, na radove na magistralnom cevovodu Konjevići-Mojsinje, na vodovodu Beljina-Parmenac-Pakovraće-Međuvršje-Riđage, ali i na vodovodu Vranići-Sokolići-Milićevci-Gornje Gorevnica. Radovi nisu završeni ni na izgradnji kanalizacije u Ježevici i Vapi. Projekti vodosnabdevanja i kanalizacije se često izvode fazno, pa se trudimo da one radove koji nisu završeni u jednoj kalendarskoj godini svakako nastavimo u sledećoj. Budžetom za 2017. godinu smo planirali određena finansijska sredstva za neke nove faze radova, kaže Bojović.

Neki radovi čekaju izvođače

Prema Bojovićevim rečima, neki od ovih radova ne čekaju samo lepše vreme, nego i izbor izvođača radova.
– Jedna od najznačajnijih investicija je svakako magistralni cevovod Konjevići-Mojsinje i tu je, posle sprovedene javne nabavke, u toku izbor izvođača radova za postavljanje opreme. U nekim situacijama nas čeka raspisivanje nove javne nabavke i izbor izvođača po novim ugovorima koji će biti potpisani tokom ove godine, ali se to ne odnosi na radove koje sam sada nabrojao jer su oni samo privremeno zaustavljeni zbog loših vremenskih uslova, rekao je Bojović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *