[rstr_selector]

Kalorimetri nisu po volji Čačana

U tarifnom režimu naplate grejanja u Čačku nalazi se oko 1550 građana, koji, da bi merili utrošenu toplotnu energiju moraju imati kalorimetre. Ovaj merni uređaj u Čačku prodavalo je preduzeće za grejanje „Čačak“, međutim, tog uređaja kod njih nema već duže vreme.

Do sada je ovaj aparat u stanove ugradilo oko 1000 korisnika i većina ih je kupila u ovom preduzeću po ceni od 180 evra u dinarskoj protivvrednosti. Više od 360 stanova u Čačku nema kalorimetar, a njihovim vlasnicima stižu vrtoglavo visoki računi za grejanje.

U izjavi datoj našem radiju, Nenad Ocokoljić, direktor sektora tehničkih poslova u čačanskom „Grejanju“, rekao je da će neophodne kalorimetre nabaviti početkom ove nedelje. Međutim, kako nam je Ocokoljić danas izjavio, u Čačku ne postoji preveliko interesovanje korisnika za ugradnjom kalorimetara, uprkos činjenici da pojedini Čačani za grejanje daju više od 20 hiljada dinara mesečno:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/nenad-ocokolji-3{/soundcloud}

Ocokoljić je nabrojao adrese spornih podstanica, na kojima stanari nisu izrazili intreresovanje za ugradnju kalorimetara. Zanimljivo je da se radi o zgradama u najužem gradskom jezgru:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/nenad-ocokolji-4{/soundcloud}

Ocokoljić je još dodao, da je kod beogradske firme „Tehem“ poručeno 50 ovih uređaja i da će  oni umesto početkom, stići krajem ove nedelje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024