[rstr_selector]

Kišnu kanalizaciju u Lugovima finansira Republika

Izgradnja kišne kanalizacije u Ulici Aleksandra Savića u Mesnoj zajednici Lugovi trebalo bi da počne na proleće. Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika Čačka za mesnu samoupravu i infrastrukturu sredstva u iznosu od 18 miliona dinara obezbeđena su krajem prošle godine konkurisanjem kod Kancelarije za javna ulaganja.

– U kratkom roku i u skladu sa zakonskom procedurom, sproveli smo postupak javne nabavke i izabrali izvođača radova. Na našu veliku radost, pobedila je firma iz našeg grada i radovi bi trebalo da počnu sa prvim lepim danima. Izgradnja kanalizacije koštaće 16 miliona dinara tako da smo kroz postupak javne nabavke uštedeli dva miliona. Inače, nedostatak kišne kanalizacije u ovoj ulici predstavljao je veliki problem, naročito prilikom velikih padavina. Često se dešavalo da površinske vode prave probleme u Mesnoj zajednici Lugovi i delu Trbušana, a to je najizraženije bilo tokom poplava 2014. i 2016. godine. Nadamo se da ćemo ovim radovima, odnosno izgradnjom kišne kanalizacije, stvoriti uslove da se Ulica Aleksandra Savića celovitije rekonstruiše. U saradnji sa „Putevima Srbije“, s obzirom na to da je ova ulica u nadležnosti Republike, nastojaćemo da u narednom periodu detaljno rekonstruišemo ovaj putni pravac jer za tako nešto postoji realna potreba, kaže Bojović.

Čačak će nastaviti da konkuriše za novac iz republičkog budžeta

Bojović naglašava da je ovo jedan od prvih projekata ove vrste, odnosno jedan od prvih za čiju je realizaciju Čačak konkurisao za novac iz republičkog budžeta.

– Nadam se da ćemo u perspektivi koristiti mnogo značajnija sredstva iz različitih fondova. Verujem da je model projektnog finansiranja izuzetno dobar, da je ovo dobra praksa kako bismo sve one stvari koje ne možemo da isfinansiramo u toku jedne budžetske godine ipak mogli da realizujemo. Konkretno, u ovom slučaju, mi smo na konkurs koji je tokom prošle godine raspisala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, prijavili nekoliko projekata i upravo zahvaljujući tome stigla su sredstva za izgradnju kišne kanalizacije u Ulici Aleksandra Savića, zaključio je Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *