Претрага
[rstr_selector]

Ko čeka, taj dočeka

Stanovnici Ulice 555 u Ljubić polju uskoro bi trebalo da dobiju priključak na kanalizacionu mrežu koji su uplatili još pre nekoliko godina. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, Milana Bojovića, ovo nije jedini primer na gradskom području gde su poslovi ugovoreni, a nikada nisu odrađeni.

– Aktivnosti u Ulici 555 su samo jedan u nizu primera koji su godinama unazad ugovoreni, a nisu realizovani. Građani nisu dobili priključak za ono što su uplatili, a sve svoje obaveze su uredno izmirili. Zauzeli smo stav da to mora biti odrađeno, za kanalizacionu mrežu u ovoj ulici već je raspisana javna nabavka, a biće ih još, kaže Bojović.

Mala novčana sredstva, a veliki značaj za građane

Pomoćnik gradonačelnika za mesnu samoupravu i infrastrukturu ističe da su svi sporni slučajevi vezani za specifične situacije u kojima su priključci za vodu ili kanalizaciju tehnički komplikovani.

– S obzirom na to da se radi o ugovorenim poslovima, nikakve tehničke komplikacije ne mogu biti prepreka. To su uglavnom gradska područja u kojima je neophodno stanovništvu stvoriti minimalne infrastrukturne uslove. Morali smo da budžetom za ovu godinu ta sredstva planiramo i to smo i učinili. Smatramo da je obaveza grada da takve probleme rešava, a do sada smo ih uočili na nekoliko mesta: u Ulici 69 u Atenici i još dva priključka za kanalizaciju u Ljubiću. Pojedinačno, to su aktivnosti male novčane vrednosti, ali su dugogodišnji problemi, rekao je Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *