Koliko su nam važne Banja i klisura?

Koliko su nam važne Banja i klisura?

Na sajtu Turističke organizacije Čačka nema ni jedne fotografije Ovčarsko-kablarske klisure. Nadležni pravdaju ovaj propust tehničkim razlozima

0

Iako turistički radnici, ali i mnogi drugi, često naglašavaju da je Ovčarsko-kablarska klisura najveći turistički potencijal ovog kraja, na sajtu Turističke organizacije Čačka nema ni jedne fotografije ovog područja. Vojin Jakovljević, vršilac dužnosti direktora ove ustanove to opravdava tehničkim razlozima.

– Trenutno je naš sajt u izradi, odnosno pripremamo novi sajt. Menja se i sadržaj dosadašnjeg sajta jer smatramo da je ova stara verzija prevaziđena. Tako da verovatno iz tehničkih razloga trenutno nema ni jedne fotografije, kaže Jakovljević.

Veliki prostor, a malo radnika

Na primedbu da je prilaz Ovčar Banji zapušten, zatravljen i zakorovljen, baš kao i neki delovi same Banje iako Turistička organizacija tamo ima veliki broj radnika, Jakovljević kaže da zelene površine održava „Gradsko zelenilo“, a prilazni put „Putevi Srbije“.

– Turistička organizacija u Ovčar Banji ima sedam radnika, a Ovčarsko-kablarska klisura se prostire na 2.500 hektara. Veoma je teško redovno održavati zelenilo u Banji ako se zna da „Gradsko zelenilo“, sa kojim imamo ugovor za ovu godinu, u te svrhe može da izdvoji samo tri radnika jer više nemaju. Teško je sve to postići, ali mi se trudimo da sve to maksimalno održavamo čistim i uređenim, rekao je Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR