[rstr_selector]

„Komunalac“ brine o površinama pod snegom u centru Čačka

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ je u poslednje tri godine u Čačku zaduženo za održavanje i čišćenje snega sa nekoliko saobraćajnica u najužem centru grada. Prema rečima Ljubomira Sikore, direktora ovog preduzeća, u poslednje dve godine pojavili su se problemi posipanja soli u delovima grada gde su, zbog nepropisno parkiranih automobila, sužene vozne površine što onemogućava prolazak vozila za čišćenje snega i posipanje soli. U dogovoru sa gradonačelnikom, „Gradskim zelenilom“ i „Vodovodom“, „Komunalac“ je kupio pet posipača soli za sneg iz sopstevnih sredstava.

– Kupili smo posipač za veliko vozilo, ali i posipač za malo vozilo koje će so posipati upravo u ulicama kroz koje veliko vozilo ne može da prođe i na šetalištu. U okviru priprema za zimu, kupili smo i tri ručna posipača namenjena posipanju pešačkih površina. Radi se o površinama od Gimnazije ka Policijskoj upravi, oko zgrade Gradske uprave, crkve i suda, kaže Sikora.

„KOMUNALAC“ PRIPREMIO 150 TONA SOLI

Danas je „Komunalcu“ isporučena pretposlenja isporuka soli od naručenih 150 tona. Sikora kaže da dosadašnja iskustva pokazuju da je ta količina soli više nego dovoljna jer je nikada do sada nisu sasvim potošili.

– Imamo dogovor sa svim velikim potrošačima soli da u slučajevima velikih padavina i nestašice soli na tržištu od njih pozajmimo potrebnu količinu. Naravno, i mi pozaljmljujemo drugima kada je to potrebno, rekao je direktor „Komunalca“.

MISLITE O SOLI NA VREME, PORUČUJE DIREKTOR „KOMUNALCA“

Mesne zajednice, predškolske ustanove, domovi zdravlja i druge zainteresovane ustanove i institucije svake godine mogu da se prijave da od „Komunalca“ preuzmu so za posipanje površina unutar svojih dvorišta.

– Mi smo se sa onima koji svake godine uzimaju so dogovorili da to bude količina od 50 kilograma po ustanovi, ali bi bilo dobro da svi oni preuzmu so pre nego što padne sneg. Kad počne da pada sneg, mi imamo druge obaveze i bude nam veoma teško da se uskladimo po ovom pitanju, izričit je Ljubomir Sikora.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *