Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

„Komunalac“ spremno čeka sneg

Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ u Čačku, Miodrag Luković, kaže da su određene količine soli prepakovane u džakove od 5, 10, 15 i 20 kilograma, a sa ciljem podele prema potrebama građana pre nego što padne prvi sneg.

– Trenutno smo u kontaktu sa mesnim zajednicama i njihovim predstavnicima koje očekujemo da dođu kod nas i da preuzmu potrebne količine soli, ali i lopate za svoje mesne zajednice. Pripremili smo oko 400 lopata koje ćemo deliti uz obavezu da nam ih građani vrate po završetku sezone. Ukoliko neka mesna zajednica nema vozilo ili mogućnost da preuzme so i lopate, „Komunalac“ će organizovati prevoz, rekao je Luković.

„Komunalac“ će čistiti sneg, ali je pomoć građana dragocena

Luković naglašava da je veoma važno da im se jave svi kojima su potrebni so i lopate, što uz škole, mesne zajednice i kućne savete, ove godine podrazumeva i vlasnike lokala.

– Radnici „Komunalca“ neće moći sav sneg da očiste sami, učešće moraju uzeti i sugrađani. To zapravo znači da ćemo mi čistiti koliko god možemo, ali bi valjalo da građani priskoče u pomoć dok mi ne stignemo do određenog mesta. Mi ćemo u svakom slučaju stići, ali poznato je već da postoje prioriteti kojih se moramo pridržavati. Spremni smo da so i lopate podelimo i vlasnicima lokala kako bi i oni učestvovali u čišćenju snega, kaže Luković.

Rubne delove čistiće privatnici

Tehnički direktor „Komunalca“ kaže da se plan čišćenja ulica nije menjao i da su prioriteti ostali isti kao i prethodnih godina. Način čišćenja takođe je isti, od prvog prioriteta prema periferiji.

– Jedina novina ove godine bića ta što očekujemo da se za čišćenje snega u rubnim delovima Čačka jave zainteresovana privatna lica. Postupak javne nabavke za najpovoljnije ponuđače već je raspisan, istakao je Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *