Претрага
[rstr_selector]

Konkurs za posao u ,,Forverku” trenutno na čekanju

Krajem prošlog meseca nemačka kompanija „Forverk” je objavila konkurs za četiri rukovodeća radna mesta u ovoj fabrici koja će uskoro otvoriti svoj proizvodni pogon u Industrijskoj zoni u Preljini.

Prema rečima Ane Dojčilović, načelnice Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku, interesovanje za posao kod nemačkog poslodavca postoji, ali ovaj konkurs je trenutno na čekanju jer „Forverk” još uvek nije registrovao firmu u Čačku, bez čega ne može doći do saradnje između njih i Nacionalne službe.

,,Forverk” obavešten da dostavi oglas i na srpskom jeziku

– Kompanija „Forverk” još uvek na području Čačka nije registrovala svoju poslovnu jedinicu. Te aktivnosti su u toku, kako su nas informisali, a čim taj deo bude sproveden do kraja onda će moći da se započne sa saradnjom ove kompanije i Filijale Nacionalne službe u Čačku. Ta saradnja se odnosi na informisanje i obaveštavanje nezaposlenih lica i svih onih koji su zainteresovani za posao u ovoj fabrici. Što se tiče našeg posredovanja, još uvek nemamo nikakve mogućnosti da preduzmemo bilo kakve aktivnosti, sve dok poslodavac ne registruje svoju firmu da bismo mogli da postupimo u skladu sa zakonom, kaže Ana Dojčilović i dodaje da su obavestili nemačkog poslodavca da je potrebno da dostave i oglase na srpskom jeziku, kao i da bi sve dalje aktivnosti trebalo obavljati na srpskom.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *